Sci-fi thrillerrel térnek vissza a Netflixen a Trónok harca alkotói – Előzetes!

A magyarul is megjelent A háromtest-probléma című regényt dolgozták fel.

Március 21-én érkezik a Netflixre a Trónok harcát jegyző  David Benioff és D.B. Weiss új sorozata, a 3-test-probléma, amely a nyáron bemutatott teaser után most kapott egy teljes előzetest is.

A főbb szerepeket Benedict Wong (Doctor Strange) és Eiza González (Rohammentő) alakítják, de felbukkannak majd olyan, Trónok harcából ismert színészek, mint Liam Cunningham (Sir Davos) és John Bradley (Samuel Tarly). A sztori adaptálásáért többek közt Alexander Woo (True Blood, The Terror) felel.

A hivatalos szinopszis azt ígéri, hogy egy izgalmas történetet kapunk, „amely a sci-fi drámát újradefiniálja többrétegű rejtélyeivel és a műfaji tétekkel”, amiben „egy fiatal nő végzetes döntése az 1960-as évek Kínájában téren és időn át visszahat a jelenben élő briliáns tudósok egy csoportjára. Miközben a természet törvényei a szemük előtt bomlanak fel, öt egykori kolléga újra összeáll, hogy szembenézzenek az emberiség történetének legnagyobb fenyegetésével.”

A sorozat alapjául szolgáló Cixin Liu-regény magyarul is megjelent az Európa Könyvkiadó gondozásában, A háromtest-probléma címmel. A fülszövege szerint:

„1967-ben, a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta. Negyven évvel később a pekingi rendőrség felkeresi Wang Miaot, a nanokutatással foglalkozó mérnököt, hogy férkőzzön be egy tudósok alkotta, titkos társaságba, és szolgáltasson nekik értesüléseket. Ezekben a hetekben Kína-szerte több híres tudós lett öngyilkos, nem lehet tudni, miért. Wangot a nyomozás egy rejtélyes online számítógépes játékhoz vezeti el, és amikor játszani kezd, belemerül egy virtuális világba, ahol három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit. A három nap rapszodikus viselkedésének feltérképezése jelenti a háromtest-problémát, és ez a probléma a végső kulcs a halálesetek felderítéséhez is. Wang, ahogy előrehalad a játékban, rádöbben, fényéveken átívelő összeesküvés részévé vált, és az emberiségnek hamarosan a legsúlyosabb fenyegetéssel kell szembenéznie. Hogyan kerülheti el a Föld teljes lakossága a kipusztulást?"

via: Uproxx