A Simpson család megjósolta az idei foci vb döntőjét?

'97-ben Mexikó-Portugália örökrangadót vizionáltak – júliusban vajon összejön a meccs?

Focirajongó Simpson család-rajongóknak feltűnt, hogy 21 évvel ezelőtt, egy 1997-es epizódban (The Cartridge Family) Portugália és Mexikó vívott mindent eldöntő futballmérkőzést. Ez persze önmagában még nem olyan nagy dolog, viszont az idei foci vb jelen állása szerint könnyen elképzelhető, hogy a B csoportban egész jól álló Portugália és az F csoportban levő Mexikó ha mindenkit levernek, a fináléban elvileg találkozhatnak – írja a Digital Spy.

Nem ez lenne egyébként az első eset, hogy a kultikus rajzfilmsorozat alkotói olyasmivel viccelődnek, ami később valósággá válik. Matt Groeningék már 2000-ben megjósolták Donald Trump elnöki győzelmét: a 2030-ban játszódó, Bart to the Future című epizódban Lisa Simpson lett az Egyesült Államok új elnöke, így neki kellett eltakarítania az előző elnök, Trump után a romokat, és kihozni a lejtmenetből az amerikai gazdaságot.

De a Simpson családban 2001-ben megjósolták azt is, hogy a Disney megveszi a Fox stúdiót!

Igaz, ez még nem történt meg teljesen: jelenleg a Disney 71,3 milliárd dollárt ígért a Fox filmes és tévés részlegéért, felüllicitálva ezzel a Comcast médiavállalat korábbi, 65 milliárdos ajánlatát.