Az egész világ ezen a szerencsétlen Szerencsekerék-versenyzőn röhög

Az amerikai játékosnak majdnem olyan nagy hülyeséget sikerült mondania, mint magyar sorstársának, aki tudja, hol szeret a cápa.

A leginkább a klasszikus akasztófajátékra emlékeztető Szerencsekerék eredetije 1975 óta fut nagy sikerrel az Egyesült Államokban, jelenleg a CBS csatornán. A játékmenet megegyezik a nálunk is jól ismerttel

– és úgy tűnik, hasonló hibák fordulnak elő a versenyzők részéről itt és a tengerentúlon is.

A múlt szerdai adásban legalábbis egy Tenaya nevű játékosnak sikerült megidéznie a híres „hol szeret a cápa / hol szorít a cipő”-bakit. A feladvány az volt, hogy _URASSIC PARK _O_IES, amire az illetőnek sikerült úgy rákérdeznie, hogy „Jurassic Park Bodies” (azaz Jurassic Park movies, magyarul Jurassic Park-filmek helyett rávágta, hogy Jurassic Park-testek).

Szegény Tenaya pedig a rossz válasszal nemcsak több mint 10 ezer dollár nyereménytől és a további játéklehetőségtől esett el, de most rajta röhög az internet népe is. A zseniális rontás természetesen azonnal mémmé vált, és még a Jurassic Park-filmek folytatásaként készülő Jurassic World-franchise hivatalos Twitter-oldala is felfigyelt rá – rögtön reagáltak is egy frappánsat.

„Ho__ on__ y_ur b___s”

– osztotta tovább a Jurassic World Twitter-oldala az adás során készült kiegészített „képernyőfotót”, amit egyébként már a Szerencsekerék is elég viccesen rakott ki („nem sajnáltuk a pénzt” szöveggel és a helyes megoldással). A filmesek mondata pedig arra a híres idézetre utal, amit Samuel L. Jackson mond az első Jurassic Parkban („hold onto your butts”, ami a magyar szinkronban „most drukkoljanak”-ként szerepel, valójában egy nehezen lefordítható idióma, amelyben a „butts” nem a fenékre, hanem a cigarettavégre utal). Az utolsó szó ízlés szerint kiegészíthető – az Uproxx például butts helyett beadsre, azaz gyöngyökre tippelt.

Habár a Jurassic Park Bodies is kétségtelenül nagyon vicces, azért álljon itt az igazi, felejthetetlen klasszikus, hogy felviduljunk egy kicsit:



(via Uproxx)