Carrie Fisher posztumusz nyerhet Emmy-díjat

A tavaly decemberben elhunyt színésznőt a Catastrophe című Amazon-sorozatért jelölték.

Posztumusz jelölték Emmy-díjra a tavaly decemberben elhunyt Carrie Fishert – írja a Variety. A színésznő a halála előtti napokban a Catastrophe című Amazon-tévésorozaton dolgozott Londonban, innen repült haza Los Angelesbe, ám a repülőn rosszul lett, és a leszállás után azonnal kórházba került. Bár Carrie Fisher rajongói abban reménykedtek, hogy az új Star Wars-filmekkel ismét rivaldafénybe kerülő színésznő sikeresen túltette magát a súlyos alkohol- és drogfüggőségén valamint a depressziós korszakán, ez sajnos nem így lett: a halottkém jelentése szerint kokain, heroin és ecstasy is volt a szervezetében, amikor felszállt Londonban a repülőgépre.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

A színésznő sorozata egy olyan amerikai srácról (Rob Delaney) szól, aki a londoni üzleti útja alatt véletlenül teherbe ejt egy ír lányt (Sharon Horgan), és ez mindenféle bonyodalmakhoz vezet. Fisher a fiú anyját, Miát alakította. Mindkét fiatal színész jelezte a Twitteren: nagyon örülnek annak, hogy Carrie Fisherrel dolgozhattak, és hogy a sztár posztumusz Emmy-jelölést kapott ezzel a sorozattal.

Sokan bíznak abban, hogy Carrie Fisher most díjat fog kapni, mivel hiába kaszált dollármilliárdokat a Star Wars-trilógia és a hozzá kapcsolódó rengeteg könyv, uzsonnásdoboz és játékfigura, a színésznőt elkerülték a rangos elismerések és a későbbi nagy filmszerepek is (csak 1990-ben kapott egy életműdíjat az Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films testületétől, a többit posztumusz ítélték neki oda).