Minden napra Janka nénit!

A Szomszédok szeretve gyűlölt szipirtyójának összegyűjtött kalandjait élvezhetjük a magyar internet egyik legjobb YouTube-csatornáján.

Kétségkívül Janka néni volt a Szomszédok egyik legemlékezetesebb figurája, Pásztor Erzsi zseniálisan alakította a rosszindulatú, piás, lejmolós asszonyságot. Szilveszterkor találtam rá erre a fantasztikus YouTube-csatornára, és kisebb-nagyobb szünetekkel még aznap délután végignéztem a nagyjából 80 videót. Ezek kronologikus sorrendben követik egymást, így a maga teljességében élvezhetjük, amint Janka néni jelleme kibontakozik, kinyílik, mint egy bogarat harapó húsevő virág, és egyre pofátlanabbá válik.

Gyakran felbukkan a videó, amiben Janka néni piát lejmol, mondván, nem bírja a vizet, majd miután beszlopál majdnem egy egész üveg bort, a maradékot is elkéri Jutkától, hiszen csak megpimpósodna az üvegben. Valószínűleg ez volt a kezdete Janka néni mémmé válásának.

Janka néni Jutka nagynénje, és miután az öreg Szöllősy doktor meghal, becuccol az özvegy feleséghez, Zsuzsához. Janka itt afféle kisegítő lesz, persze mindig siránkozik, hogy cselédként bánnak vele, pedig ő aztán olyan áldott jó ember és teljes szívével segíti a családot. A két nő párosa hihetetlenül szórakoztató, Zsuzsa a beszólások nagymestere!

Egészen meglepő, hogy olykor milyen jó szövegeket írtak a színészeknek. Vágási Feri költöztetős haverja, a nagydumás Góliát sziporkázik ebben a jelenetben.

Mindig is Rozsomák volt az egyik kedvenc mellékszereplőm, aki Bőhm bácsi halála után bögrecsárdát rendezett be a korábbi folyóiratolvasóban, és stikában, a pult alól árulta a pálinkát. A piás Janka nénivel hamar egymásra találnak.

Mivel családtag, a videókban Vágásiék fergeteges kalandjait is nyomon követhetjük. Szegény Matyika elveszik, szinte tapintani a feszültséget, de Janka néni most sem fogja vissza magát, kimaxolja a taplóságot.

A születésnapjára rendezett ebéden akkora bunkó, hogy csak ámulunk és bámulunk, és fejet hajtunk az írók és a színésznő nagysága előtt. Egyszerűen zseniális.

Ennek a kis összeállításnak az utolsó videójában Janka néni beállít egy kis szilveszteri partizásra a Vágási családhoz, ám ők sebtiben elzavarják a fenébe. Szerencsére felbukkan Kerei, hogy lovagias szolgálatait felajánlva megmentse a hoppon maradt asszony estéjét.

Janka néni életének eseményei szinte naponta újabb fejezettel bővülnek, érdemes rendszeresen felkeresni ezt a csodálatos YouTube-csatornát!