Most az Invitel teszteli a nézők tűréshatárát

Mint az a cég tájékoztatójában olvasható, január 1-jétől az összes Discovery-csatornát kiveszi a csatornacsomagból. Helyette főként TV2-közeli csatornák kerülnek a helyükre – írta meg a comment.com.

Nem az Invitel az első, aki módosítani próbál csomagjain a TV2-es csatornák javára; mint azt mi is megírtuk, a Telekom a FOX és a National Geographic-csatornákat szerette volna eltüntetni a kínálatból, hogy legyen hely az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2-csatornáknak, azonban a nézők fellázadtak, a Telekom pedig kénytelen volt engedni a népharagnak, így végül a cég megállapodott a FOX Networks Grouppal a folytatásról. Kíváncsian várjuk, hogy az Invitel-ügyfelek is annyira harcosak lesznek-e, mint a Telekom előfizetői.

Az alábbi csatornák fognak minden csomagból hiányozni:

Eurosport 1 SD/HD
Eurosport 2 SD/HD
Eurosport News
Animal Planet SD/HD
TLC
Discovery Channel
Discovery Showcase HD
ID Xtra SD/HD
Discovery Science SD/HD
DTX


A változás leginkább a családi csomagot érinti, ide bekerül a Zenebutik, a Humor +, a Chili TV, a Kiwi TV, a FEM3, az RTL Spike, az AXN, a BBC Earth, a Disney Jr., a Food Network és a Sláger TV.

Ha valakinek mégsem tetszik az Invitel partizánakciója, az a tájékoztatás kézhezvételének időpontjától számított 15 napon belül előfizetői szerződését a hűségidőszak és a határozott időtartam alatt is – további jogkövetkezmény nélkül – felmondhatja.

Amennyiben a fentiekben leírt módosítások Előfizetőink számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaznak, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. § (5) bekezdésében írottak szerint a jelen tájékoztatás kézhezvételének időpontjától számított 15 napon belül előfizetői szerződéseiket a hűségidőszak és a határozott időtartam alatt is – további jogkövetkezmény nélkül – felmondhatják. Nem mondhatja fel az Előfizető a határozott időtartamú szerződést ilyen esetben akkor, ha az előfizetői szerződést a határozott időtartamból (hűségidőszak vállalásából) eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Ha az Előfizetők felmondási jogukkal ezen időtartamon belül nem élnek, úgy ez a tény az ÁSZF-módosítások elfogadásának minősül.