Tévénézettség: szinte már rémisztő a nézők Reszkessetek, betörők!-fixációja

A múlt hét a karácsonyról és a szilveszterről szólt, ez pedig annyit tesz: Reszkessetek, betörők! 1., 2., 3.

A december 25-tel, vagyis karácsony első napjával kezdődő hét nem tartogatott különösebb meglepetéseket annak, aki tisztában van vele, melyik országban él. Mivel Magyarországon elképesztő népszerűségnek örvend a Reszkessetek, betörők!, így csak kicsit lepődtünk meg múlt héten, hogy a december 24-én, szentestén a TV2-n levetített Reszkessetek, betörők! első része nem csak a hét legnézettebb filmje lett, de az éves toplistán is a harmadik helyre került a 18 és 49 év közöttiek körében.

ez is érdekelhet

Tényleg nincs karácsony Kevin nélkül

A hazai streaminges toplistákat is uralta a Reszkessetek, betörők!

Tovább

 

A múlt héten a fiatalok körében a Reszkessetek, betörők! második része (Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban) lett a legnézettebb műsor 371 618 nézővel és nagyon magas, 32,3 százalékos közönségaránnyal.

Ez olyannyira erős szám, hogy az éves toplistába is be tudott kerülni: az év nyolcadik legnézettebb műsora lett ebben a célcsoportban.


És hogy tovább részletezzük a magyar tévénéző társadalom Reszkessetek, betörők!-függőségét: a fiatalok körében a negyedik legnézettebb műsor lett a december 25. délutánján adásba kerülő Reszkessetek, betörők! ismétlése 207 304 nézővel és 28,3 százalékos közönségaránnyal. De még ennél is van meglepőbb: a Reszkessetek, betörők! harmadik része, ami már nem a jó öreg Macaulay Culkin főszereplésével készült, és jóval gyengébb az első két résznél, a múlt hét ötödik legnézettebb műsora lett 207 275 nézővel és 19,1 százalékos közönségaránnyal – a fiatalok körében.

Ebben a célcsoportban a második helyen végzett a Farm VIP december 29-i döntője 224 442 nézővel és 21,7 százalékos közönségaránnyal, a harmadik helyre a Tények december 26-i kiadása került 214 201 nézővel és 22,2 százalékos közönségaránnyal.

Farm VIP; Forrás: TV2 Sajtószoba

 

A múlt hét legnézettebb RTL-es műsora a heti toplista hetedik helyéig jutott: a december 28-i Híradót 202 ezren követték figyelemmel. A mi kis falunk december 25-i epizódja is befért a top10-be: a 9. helyezést érte el 197 640 nézőjével és 18,6 százalékos közönségarányával, ezzel pedig a TV2-n ugyanabban az időpontban futott Neveletlen hercegnő című amerikai filmet sikerült beelőznie. A mi kis falunk után következő Nász-ajánlat viszont már nem bírt a TV2-n futó Reszkessetek, betörők! 2-vel.

December 26-án az este első felében az RTL-en sugárzott Kellékfeleség nyert a TV2-es Neveletlen hercegnő 2 ellen, viszont ekkor is jött a fordulat: az RTL-en a Nagykarácsony című magyar film már nem tudott nyerni a TV2-n sugárzott Reszkessetek, betörők! 3 ellen.

Karácsony után, szilveszter előtt az RTL már csak amerikai filmekkel töltötte fel főműsoridejét, nem maradt a tarsolyban semmilyen saját gyártású show vagy vetélkedő, ezt pedig a TV2 „kihasználta”, hiszen a magyar tévénézők inkább a Farm VIP utolsó részeit választották a Hupikék törpikék 1-2, illetve az Apróláb című animációs film helyett.

Szilveszteri műsorok közül a fiatalok körében a legjobb helyezést Novák Katalin köztársasági elnök újévi beszéde érte el, melyet az M1-en (is) sugároztak: a 26. legnézettebb műsor lett múlt héten 148 295 nézővel és 14,8 százalékos közönségaránnyal. A teljes lakosság körében egyébként két helyezést is magáénak tudhat ugyanez a műsorszám, ugyanis az M1-en és a Duna TV-n is meg lehetett nézni az újévi köszöntőt: a Duna tévés a 28. helyen végzett 473 316 nézővel, míg az M1-es a 36. lett 385 716 nézővel.

A teljes lakosság körében, vagyis a négy évnél idősebbek célcsoportjában a TV2 ismét lesöpörte a színről az RTL-t: a toplista 13. helyéig csak és kizárólag TV2-es műsorokat találunk: első három helyezett lett a Farm VIP maradék három adása, majd Tények és Tények Plusz adások következnek, a 10. helyre került fel itt a Reszkessetek, betörők 2. Az RTL műsorai közül a december 28-i Híradó volt a legnézettebb, A mi kis falunk a 22. helyen zárt.

A fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében a TV2 nyert 16,3 százalékkal, az RTL került a második helyre (mint szinte egész 2023-ban) – 11,4 százalékkal.

Az RTL már az első januári héten bedobott egy vadiúj sorozatot, ...a szomszéd tehenét, a TV2 – ahogy tavaly is – még a Szerencsekerékkel kibekkeli a kezdeti időszakot, kíváncsian várjuk, milyen műsorok csapnak össze legközelebb!