Újjáéled a Will és Grace

A sok szempontból úttörőnek számító sorozat 10 epizód erejéig visszatér a 2017-18-as szezonban.

A melegjogoktól kezdve a társadalmi és politikai kérdésekkel is foglalkozó Will és Grace mind a négy főszereplője - Eric McCormack, Debra Messing, Sean Hayes és Megan Mullally is - feltűnik majd az új szériában - adta hírül a Rolling Stone. Az eddigi 194 epizódot rendező James Burrows is rábólintott az újjáélesztésre. Az eredeti sitcom nyolc évadot élt meg, 1998 és 2006 között futott. 

Az NBC Entertainment elnöke, Robert Greenblatt is el van ragadtatva a hírtől:

„Lelkesek vagyunk, hogy az NBC történetének egyik legokosabb, legviccesebb és legmeghatározóbb sorozata visszatér.”


A Will és Grace újraindulásáról már tavaly szeptember óta keringenek pletykák, miután a sorozat szereplői forgattak egy 10 perces rövidfilmet a 2016-os amerikai elnökválasztást helyezve a középpontba.


Ezután olaj volt a tűzre Leslie Jordan decemberi elszólása, amikor azt mondta: a sorozat visszatér. Az NBC tíz epizódot rendelt a következő szezonra, a forgatás júliusban kezdődik. Jordan aztán próbálta elszólását meg nem történtté tenni, vagy legalábbis kisebb jelentőséget tulajdonítani neki, amikor január 2-án twitter-üzenetében annyit írt, hogy „nincs semmi mögötte” - ám amikor szerdán kijött a hír a sorozat újjáéledéséről, már nem is próbálta véka alá rejteni lelkesedését.