Éjszakai szolgálat

Bakancslistához adom
The Night Manager
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol akciófilm-sorozat, 60 perc, 2016

Értékelés:

96 szavazatból
Szerinted?

Az egykori brit kommandós, Jonathan Pine (Tom Hiddleston) szállodaportásként sem tud hátat fordítani az erőszak világának. Ismét felbukkan életében a világ legromlottabb embere, a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper (Hugh Laurie). Hogy beférkőzzön Roper belső köreibe, magának Pine-nak is bűnözővé kell válnia.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2017
    Legjobb női mellékszereplő - televíziós sorozat: Olivia Colman
  • Golden Globe-díj

    2017
    Legjobb televíziós minisorozat - legjobb színész: Tom Hiddleston
  • Golden Globe-díj

    2017
    Legjobb férfi mellékszereplő - televíziós sorozat: Hugh Laurie

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Pocharfun 2018 dec. 27. - 11:48:14 10/10
Na végre
filoszemitabéluska 2018 febr. 15. - 10:45:20
SPOILER a biztonság kedvéért
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a sorozatról. Annyira angol, olyan nagy mértékben különbözik az amerikai sorozatoktól. Az angolok rendezõk (aki jelen esetben azt hiszem dán, de a közeg nyilván hatott rá) mindig tudnak valahogy mértéket tartani, ismerik azt a bölcs szabályt, hogy néha a kevesebb több.
Én egyszerûen nem találtam hibát az egész évadban. Minden szereplõ tökéletes választás. A fõhõs annyira rokonszenves, charme-os, és olyan elképesztõen intelligens és talpraesett, hogy a nézõ okvetlenül a szívébe zárja és tökéletesen megérti a filmbeli nõket, hogy beleszeretnek.
A fõgonosz sem egy sablonos figura, mert bár rendkívül kártékony és sok ember halálához járul hozzá közvetve, mégsem lehet teljes szívbõl utálni és megvetni, mert van benne valami kedélyes nagyvonalúság. Telitalálat a fõgonosz barátnõje, rendkívül magas , mutatós manöken alkat, igen kifejezõ arcmimikával, amivel minden érzelmet, rezdülést tökéletesen ki tud fejezni.
Nagyon profi a film politikai háttere, a magas rangú tisztviselõk tisztességtelenségének leleplezése és a féllegális fegyverkereskedelem ábrázolása.
Mindenkinek tudom ajánlani, nagy élmény!
8/10
kinguci18k 2016 ápr. 15. - 08:18:10 8/10
Szerintem jó sorozat lett.Mindhárom fõszereplõt megkedveltem.És sajnálom hogy ilyen hamar vége lett az elsõ évadnak.
ber 2016 márc. 24. - 06:58:03
sziasztok! Túl vagyunk már öt részen, hamarosan jön a finálé. Sajnos igazat kell adnom az internetezõk többségének. Ezek szerint volt az elején két ütõs rész, aztán egy kicsit leült a sztori. (Bár tegyük hozzá, hogy én nem láttam az elsõt, de a második bejött nekem is.) Azóta láttunk sok-sok mindent. Volt gyilkosság, árulás, tiltott szerelem, biznisz, akció.
Mégis igazából itt az ötödik részben csúcsosodtak ki az események. A csúcspont szerintem a fegyverarzenál bemutatója volt. Az újdönsült "bûnözõ" brillírozott. Elszakadtunk a csodás Mallorcatól és jött a rideg, sivatagos Törökország és Szíria. Itt aztán már nincs semmi szívmelengetõ. A legjobb idõzítés volt itt bevallani fõhõsünknek a valódi énjét. Innen már csak egy lépés a befejezés. Annyit bevallhatok, hogy nem lesz teljesen hepiend. A többit majd meglátjuk a maga idejében.
Összességében mire volt jó ez a sorozat? Ha még mindig vagyunk páran, akik azt gondoljuk, hogy nekünk nem elég annyi borzalom, ami a mai világban van, akkor kényelmesen leülhetünk a székünkbe és megnézhetünk egy kitalált, látványvilágában jól megkomponált, remek színészi alakításokkal megtûzdelt filmet.
Hugh Laurie, akinek ateizmusán ugyan megdöbbentem, de emberileg és színészileg is sokra tartok, bebizonyította, hogy képes hitelesen eljátszani egy csúcsbûnözõt. Bár nekem sosem voltak kétségeim efelõl. Ettõl nem lett nagyobb sztár, õ már régen befutott. Persze kipipálhatja a filmográfiáján azt a tétel is, hogy már megvolt neki a "maffiavezér" szerepe is.
Tom Hiddleston ezzel a szereppel még nem lesz sztár, akkor sem ha erõsen befutóban van. Õ szimplán bebizonyította, hogy képes eljátszani egy "James Bond"-ot, bár nekem ez sem volt kérdõjeles. Õ is kipipálhatja a filmlistáján azt, hogy volt egy ilyen tétele is. Az, hogy képes volt felrobbantani az Internetet, szintén jelez valamit. Igaz, hogy ehhez a hátsó fele is kellett... Ugye említettem már, hogy akad a sorozatban, egy-két szerelmi jelenet? Mások is összeomlasztották már hosszabb-rövidebb ideig a világhálót, igaz ehhez nekik elég volt szimplán csak a színészi játékuk is... Persze ne legyünk rosszindulatúak, Tom Hiddleston mindezek mellett is nagyot alakít. Arról nem is beszélve, hogy õ sohasem volt igazából szégyenlõs, nagyon szereti a szakmáját ill. a munkáját és már réges-régen túljutott azon, hogy akár bolondnak, akár egyéb módon zavarban lássák a szerepei során. Õt ez nem érdekli. Eljátssza a szerepeit a legnagyobb beleéléssel. (Nem pont ezt mondta, de valami hasonlót az interjúi során.)
A nõk között is akadt egy-két ütõs alakítás.
Olivia Colman bebizonyította, elhitette, hogy igenis érdemes harcolni egy jobb világért, ahol nincs erõszak és békében élhet mindenki. Nekem az õ karaktere nagyon szívósnak, kitartónak, következetesnek és a szó jó értelmében véve erõszakosnak tûnt. Õ sohasem adja fel.
Elizabeth Debiczki bizonyította azt, hogy sokkal több, mint egy szép nõ. Nagyon hitelesnek tûnt az alakítása, sokszor megsajnáltam. Tekintve, hogy nagyon fiatal, még õ is vígan befuthat.
A legnagyobb mostohagyerek szerintem Tom Hollander, illetve az õ karaktere volt. Nem tudom, hogy az eredeti regényben mekkora volt a szerepe, mennyire vett részt érdemlegesen a dialógusokban, de ha rajtam múlt volna, akkor az õ megnyilvánulásait jobban hansúlyoztam volna. Sõt, a szerepe is nagyobb lett volna. Engem személy szerint a hideg rázott ki, amikor a maga monoton, mégis karakteres hangján duruzsolta a szavait a fõhõsünknek. Olyan volt, mint valami sunyi, alattomos kígyó. Egy hátborzongató sziszegéssel értek fel a szavai. Magát a színészt elismert karakterszínészként tartják számon. Több lehet benne, mint amit eddig megmutatott, de lehet, hogy neki már korából adódóan sincs okvetlenül lehetõsége befutni. (Hamarosan 50 éves lesz.)
Hamarosan újra leadják mind a 6 részt. Egy adott napon, sorra egymás után. Ha szeretitek a kémfilmeket és nyugodtabbak vagytok ha egy kis erõszakot a székben ülve néztek és nem veletek történik, akkor meg lehet nézni. Ha éppen kihagyjátok, az sem baj. Ha van lehetõségetek átváltani eredeti angol nyelvre, úgy nyelvtanuláshoz is jó lehet. Bár a magyar szinkron is nagyon jó. (Kulka János markáns hangja nagyon üt, de Csõre Gábor is felnõtt a feladathoz.) Ha szeretnétek profin olvasni az arcokról akkor is ajánlató ez sorozat. Sokat emlegették, hogy Tom Hiddleston arcára minden rá van írva. Teljesen egyetértek ezzel. Azok a bizonyos belsõ vívódások jól lejönnek. Hugh Laurie sem marad el mögötte, igaz, õ nem sokat vívódik. Neki a karaktere szerint nem sok belsõ értéke akad.
Lehet, hogy másodszorra, újra megnézve, már árnyaltabb lesz a véleményünk. Majd kiderül. Jó filmezést kívánok. Ber
blowup 2016 márc. 08. - 22:05:18
Éppenhogy nem pörgõs, nagyon is lassan építkezik, mint egy jó regény. De nem baj, kémesbõl bármi jöhet. A zenéje tényleg vészjóslóan hátborzongató.
arianrhod5 2016 márc. 08. - 17:45:49
Már a fõszereplõk miatt is, de a folyton pörgõ történet miatt, nagyon jó sorozat. (Újfent köszönjük AMC!) Nézzétek!!
Annyira letudja kötni az ember figyelmét. Ilyen egy profi sorozat a mai világban. Mintha egy jó könyvet olvasnék. Több ilyen kéne a tévébe, akkor tényleg érdemes lenne bekapcsolni. Ja és a látványvilág is szemkápráztató. A 3.részben nagyon beindulnak a dolgok. Remélem a folytatás is ilyen lesz.
ber 2016 márc. 01. - 20:27:55
sziasztok!Egyenlõre nem tûnik úgy, hogy sokan néznénk ezt a sorozatot. Én is lemaradtam az elsõ részrõl, de tegnap megnéztem a másodikat. Már nagyon vártam. Nem okozott csalódást, de nem is tûnik olyan rettenetesen jónak. A két fõszereplõ (Hugh Laurie és Tom Hiddleston) játszva elviszi a vállán a filmet, az összjátékuk kitûnõ. Még csak bontakozik a cselekmény. (Az elsõ rész kihagyása után is megértettem a második részt.)Erõszak akad benne, hiszen a fõhõsnek gazemberré kell válnia. Néha ez a kevés akciódús rész is egész durvának hat. Hiába no, hõsünk rendesen beépül a gonoszok közé. A drámai résszel sem fukarkodnak, megrázó volt a rosszfiú kisfiát rettegve látni... A teljesség kedvéért és a cél érdekében egy-két erõsen 18+ -os rész is akad. Fura, hogy ilyen szösszenetek nélkül már nincs igazán egy sorozat (film) sem...Hangulatában engem a másik brit sorozatra, a Spooks-ra emlékeztet. Egyes csatornákon ez Kémvadászok címen futott. Az a mai idõkben játszódott, ez valamikor az 50-es, 60-as években játszódik. (Ha jól tudom, de ez nem biztos.)A zenéje telitalálat, rendkívül nyomasztó, ahogy az már a kémsorozatokban szokásos. A szerzõ (John le Carre) szavai beigazolódtak, azaz lassan, vontatottan halad a történet. Ez nem baj, ez egy kémsorozat, itt erõsen építenek a kivárásra is. A nézhetõségére nálam az a bizonyíték, hogy amikor a film nézése közben megfogalmazódott a kérdés (hány perc van még belõle?), már csak 9 perc volt hátra... Azaz sikerült úgy fenntartania a feszültséget, hogy 51 percig is izgalmas és élvezhetõ volt. Ez önmagáért beszél. A fõszereplõk tekintetében elmondhatjuk, hogy Hugh Laurie már befutott. Azt, hogy Tom Hiddleston ezzel befut e, még nem tudjuk. Talán, van rá esélye. A harmadik, aki még csak szerepelget, az a rosszfiú jobbkeze, Tom Hollander. Jól hozza a gonoszt, õ is feljövõben lehet ezzel a szereppel. A nõi szereplõket nézve Olivia Colman alakítása tûnik jónak, eléggé hangsúlyosnak.
A kritikusok egyhangúlag dícsérik a sorozatot. Egy biztos, megbukni nem fog. Lesz e több, mint egy sima kémsorozat, még nem tudjuk. Befuthat e vele bárki is, szintén kérdõjeles. Még csak két rész ment le, hátra van még 4 epizód. A kivárásra játszunk... Jó filmezést kívánok! ber
(Ha van rá lehetõségetek nézzétek eredetiben angolul, megéri. Bár a szinkron is nagyon jó.)
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 febr. 19. - 12:04:30
Suzanne Bier filmjei megérnek pár pofa sört...
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 febr. 19. - 12:03:38
Világpremier, várjátok, pajtik?