Közgazdászok kiszámolták: tényleg mocskosul gazdag Kevin családja a Reszkessetek, betörőkben!

A közgazdászok kinyomozták, hogy McCallisterék a felső 1%-hoz tartoznak.

Megírtuk mi is a 33 éve bemutatott Reszkessetek, betörők! érdekességeit listázó cikkünkben, hogy McCallisterék egyáltalán nem egy átlagos családnak számítanak, de a The New York Times újságírói most utánajártak annak, hogy pontosan mennyire lehetnek gazdagok, hiszen a héttagú família nemcsak, hogy elég nagy házban él, de még egy párizsi kirándulás is belefér nekik.

9 izgalmas részlet, amit eddig észre se vettél a Reszkessetek, betörők!-ben

Nincs karácsony Kevin nélkül, úgyhogy hamarosan újra a képernyőkön köszönthetjük a Reszkessetek, betörők!-et, amiről az igazi rajongóknak már elég nehéz újat mondani. Mi azért megpróbáljuk.

Még több trivia és baki!

 

A lap a chicagói Federal Reserve Bank három közgazdászával közösen kezdett nyomozásba. Mivel McCallisterék otthona egy valós ingatlan Chicagóban, Winnetka külvárosában, a közgazdászok össze tudták hasonlítani az 1990-es évek chicagói háztartásainak jövedelmére vonatkozó adatokat, a ház ingatlanértékét, a jelzáloghitelek kamatát, valamint az adókat és a biztosításokat.

Megállapították, hogy egy 1990-ben 305 ezer dolláros - 2022-es árfolyamon körülbelül 665 ezer dolláros - jövedelemmel rendelkező háztartás megengedhette volna magának a házat, feltéve, hogy a család nem költi jövedelmének több mint 30 százalékát lakhatásra. Ez a chicagói Federal Reserve Bank of Chicago szerint csak a Chicago-i terület jövedelmének felső 1 százalékába tartozók számára teszi megfizethetővé az otthont.

A becslések szerint a McCallister-rezidencia 2022-ben körülbelül 2,4 millió dollárba kerülne, a Realtor.com pedig az Egyesült Államok egyik legdrágább környékének nevezte azt a helyet, ahol a ház áll.

Bár a filmből sosem derült ki, hogy a szülők mivel foglalkoznak, a Todd Strasser által írt, John Hughes forgatókönyve alapján készült regényváltozat szerint Kate McCallister divattervező, mivel a házban manökenek vannak, Peter McCallister pedig valószínűleg üzletember.

Via: THR