9 izgalmas részlet, amit eddig észre se vettél a Reszkessetek, betörők!-ben

Nincs karácsony Kevin nélkül, úgyhogy hamarosan újra a képernyőkön köszönthetjük a Reszkessetek, betörők!-et, amiről az igazi rajongóknak már elég nehéz újat mondani. Mi azért megpróbáljuk.

Az például talán senki előtt nem titok, hogy Kevin kedvenc maffiafilmje, a Szennyes lelkű angyalok valójában nem létezett, tavalyi összeállításunknak hála pedig a forgatásról is rengeteg vicces háttérsztorit lehetett megtudni.

Maradtak még azért így is olyan érdekességek, amit csak azok tudnak kiszúrni, akik oda figyelnek minden apró részletre. Segítünk!

1. Nem csoda, hogy nem jön ki a matek

John Hughes forgatókönyvíró remek trükköt eszelt ki arra, hogy hihető módon felejtsék otthon Kevint. Amikor Heather indulás előtt összeszámolja a gyerekeket, a szomszéd srác, Murphy is ott lábatlankodik, a lány pedig összetéveszti őt Kevinnel. Csakhogy, ha nem lenne ez a baki, akkor se stimmelnének a számok, mert Heather kifelejti Linnie-t, saját magát pedig kétszer is megszámolja. Valójában persze sanszos, hogy nem az író, hanem a színésznő, Kristin Minter a ludas, akit tényleg megzavarhatott számolás közben Buzz.

2. Több a reklám, mint Sas Tamás filmjeiben

Forrás: Port.hu

 

Ha már unásig ismerjük az összes poént, akkor kiválóan el tudjuk szórakoztatni magunkat azzal, hogy strigulázzuk a feltűnő reklámokat, van belőlük bőven, és nincsenek is elrejtve. Láthatjuk, illetve hallhatjuk többször is a Pepsit, az American Airlines légitársaságot, a Playboy-t (igen, a felnőttmagazin fizetett, hogy bekerüljön egy családi filmbe), a Junior Mints cukorkát, a Crunch Tators chipst, a Tide mosóport, a Tic Tac-et a Kraft zacskós kaját és még sorolhatnánk.

Az ivós játékok mintájára ki is lehetne próbálni, hogy minden termékelhelyezésnél bontunk egy szaloncukrot – vagy inkább ne, mert édességtúladagolás lesz a vége.

3. Kamu a puska

Kevin nagy hasznát veszi Buzz Daisy típusú BB-fegyverének (ami a mifelénk is ismert légpuskához hasonló), eleinte csak a játékokra lő célba gyakorlásként, majd Joe Pesciéket is azzal riogatja. A kissrác úgy használja, mint a forgózáras fegyvereket szokás, de ez a modell valójában tolózáras.

4. Miért nem megy le a nap Párizsban?

Forrás: Twentieth Century Fox

 

Azt nyilván a nézők 99 százaléka kitalálja, hogy Kevin családja, illetve az őket alakító színészek nem utaztak el Párizsba, mert anélkül is el tudták játszani, hogy a francia fővárosban vannak, de izgalmas játék figyelni, hogy pontosan mivel buknak le.

Kezdjük ott, hogy ha tényleg akkor indulnak el, amikor a sztori szerint felszáll a gépük, akkor éjszaka kellene megérkezniük, ehhez képest jól láthatóan világos van, amikor a párizsi reptéren Kevin anyja odaküzdi magát egy nyilvános telefonhoz. Ráadásul egy olyan típusú, aprópénzzel működő nyilvános telefont használ, amilyenek akkoriban nem voltak Párizsban. A chicagói O’Hare repülőtéren viszont igen...

5. Pantomimozás a pultban

A magára hagyott Kevin egy idő után annyira megszokja, hogy saját magáról kell gondoskodnia, hogy a lehető legnagyobb természetességgel megy el például bevásárolni a közértbe. Az eladót nem zavarja, hogy egy 8 éves kisfiú karácsony idején egyedül intézi a bevásárlást, lehúzza a megvásárolt termékeket a pultnál. Illetve csak úgy csinál, mert ha jobban megnézzük, a kassza nem regisztrálja a vásárlást, még csak hangot se ad ki.

6. Kevin legnagyobb bakija

Kevin igazi pitbullként védi az otthonát, senki nem foghat ki rajta, odafigyel minden apró neszre. Kár, hogy a figyelme arra már nem terjed ki, hogy bezárja a bejárati ajtót… Abban a jelenetben ugyanis, amikor hazarohan a templomból, hogy felkészüljön a rablók 9 órára tervezett támadására, egyszerűen benyit a főbejáraton kulcs nélkül. Vagyis sikerült az őrizetlen lakást tárva-nyitva hagynia, miközben tudta, hogy betörők ólálkodnak a közelben.

7. A rejtélyes telefonok

Hogy még ijesztőbb legyen Kevin helyzete, a film már az elején elhiteti velünk, hogy nemcsak a McCallister házban, de az egész környéken meghibásodtak a telefonok. Az aggódó Kate-nek ehhez képest sikerül felhívnia a rendőröket, akik nyilván ugyanebben a körzetben vannak, Kevin telefonon rendel pizzát, és a finálé felé ő maga is tárcsázza a zsarukat. A család viszont a teljes játékidő alatt képtelen elérni a kisfiút.

8. Fogas kérdések

Forrás: Twentieth Century Fox

 

A Joe Pesci által alakított Harry elveszíti az aranyfogát, miközben Kevinnel hadakozik (később aztán újra feltűnik a fog), de a korábbi jelenetekben egy jegygyűrűt is látunk az ujján, ami mindenféle magyarázat nélkül eltűnik, amikor Marv megpróbálja leverni róla a pókot.

9. A ház is főszereplő

Forrás: Twentieth Century Fox

 

Amikor a magyar nézők először találkoztak a fimmel 1991 márciusában, könnyen azt feltételezhették, hogy egy átlagos amerikai nagycsalád életébe pillantanak bele. Az óriási McCallister-rezidenciát azonban nemcsak mi, de az amerikai nézők többsége is nyálcsorgatva nézhette, ilyen külvárosi házról ugyanis nagyon kevesen álmodhattak. A chichagói Winnetka-negyedet, ahol az ingatlan található a Bloomberg 2017-ben Amerika 10. leggazdagabb környékének nevezte, magát a filmben látható házat pedig másfél millió dollárért adták el 2012-ben.

Via: Mentalfloss