Micimackó után Pinokkió is horrorfilmben tér vissza

Felkészül: Bambi, Pán Péter és a csacsi öreg medve cimborája, Tigris!

Ha azt hitted, hogy a Micimackó: Vér és méz után leállnak a Jagged Edge Productions kreatívjai, és soha többé nem csinálnak horrorfilmet a public domain, azaz közkincs kategóriába kerülő irodalmi klasszikusokból, akkor nagyot tévedsz! A gyilkos mesefigurák táborába hamarosan Pinokkió is becsatlakozik!

 

A Bambi: The Reckoning (Bambi: A számadás) és a Peter Pan’s Neverland Nightmare (Rémálom Pán Péter Sohaországában) mellé hamarosan érkezik a Pinocchio: Uprising (Pinokkió: Felemelkedés) is.

Ráadásul a stúdiónál már gőzerővel készül a Micimackó 2 is, ami a csacsi öreg medve jó barátját, Tigrist is beveszi a buliba. A Jagged Edge nemrég hivatalos közleményben is tudatta a nagyérdeművel:

A [Public Domain Horror Universe] be nem jelentett karakterei vázlatrajzokon fognak feltűnni a Micimackó 2. stáblistáján, úgyhogy tartsátok nyitva a szemeteket!

A Variety értesülései szerint azonban nem mindenki ismeri fel elsőre, hogy a Disney-féle Micimackóról szól-e egy adott film, vagy a horrorverziójáról. Floridában például a helyettesítő tanár megengedte a diákoknak, hogy válasszanak ki egy filmet, amit közösen megnéztek, de senki sem ellenőrizte le a korhatár-besorolást és a tartalomleírást, így a gyerekek sajnos aznap egészen más oldalát ismerték meg a jó Micimackónak...

(via Uproxx)