Rey lesz az új Star Wars-film húzóneve, de nem a 10. epizód készül

Az új film 15 évvel fog a Skywalker kora után játszódni. A hétvégén bejelentett a Lucasfilm két másik új mozifilmet is, és az Ahsoka-sorozat is kapott egy ütős trailert.

A húsvéti hosszú hétvégén tartották meg Londonban a Star Wars Celebration 2023 elnevezésű geek dzsemborit, melynek rögtön az első napján berúgta az ajtót a Lucasfilm's Studio Showcase, ahol sok-sok új infó derült ki a következő néhány évben elkészülő Csillagok háborúja-filmekről és tévésorozatokról. A legfontosabb hír talán az, hogy a Lucasfilm meglepetésszerűen három új mozifilmet jelentett be – de ezek közül egyik sem Taika Waititi korábban beharangozott projektje.

Az viszont biztos, hogy Daisy Ridley visszatér Rey Skywalker szerepében egy új filmben, ami ugyan nem a Star Wars 10, de a Skywalker kora folytatása.

 

Forrás: Fórum Hungary

 

Ez minden esetre egy érdekes döntés, mivel a Disney-féle új Star Wars-trilógia finoman szólva is megosztja a rajongókat (nem véletlen, hogy egész idáig inkább a Disney+ streamingtartalmaira koncentrált a cég új mozifilmek helyett)... A Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy nemrég megosztott néhány részletet „az új trilógia utáni új filmről” az IGN-en:

15 évvel járunk a Skywalker kora után, tehát a háború után vagyunk, az Első Rend után, és a Jedik nem állnak a helyzet magaslatán. Sok vita folyik arról, hogy kik is a Jedik és mit csinálnak? Mi történik a galaxisban? Rey megpróbálja újjáépíteni a Jedi Rendet a könyvek útmutatása alapján, ahogy Luke-nak megígérte. Szóval ebbe az irányba tartunk.

A  titokzatos új Star Wars-film megírásába a Lost és a Prometheus forgatókönyvírója, Damon Lindelof is besegített, de most már átvette tőle a stafétát a Peaky Blinders atyja, Steven Knight.

Íme a hétvégén bejelentett további Star Wars-hírek, röviden:

  • Dave Filoni, a Mandalóri, a Boba Fett könyve, az Ahsoka és egy rakás animációs film atyja saját mozifilmet kap. Állítólag ebben fog kicsúcsosodni az összes eddigi produkciója, megágyazva ezzel az Új Köztársaság és az Első Rend VII. epizódban látott konfliktusának.
  • Tényleg csak két évada lesz összesen az Andornak, mert Tony Gilroy showrunner szerint így lesz kerek egész a Zsivány Egyes előzménysztorija.
  • The Acolyte című új sorozat olyan lesz, mint „a Jégvarázs és a Kill Bill keveréke”. Lesz benne egy vuki Jedi is!
  • Jude Law egy Jedit fog alakítani a Skeleton Crew című új tévésorozatban, amelyben többek között egy kis ortolánt, azaz egy ormányos űrlénycsemetét, fog pesztrálni. Ő lesz vajon az új „Bébi Yoda”, akivel el lehet adni egy rakás merchandise-terméket? Meglátjuk...
  • Saját mozifilmet fog rendezni a Copland, a Logan és az Indy 5 rendezője, James Mangold. Ez a történet a régmúltban fog játszódni, és a Jedi Rend megalapításáról szól majd.
  • Kapott egy ütős előzetest Rosario Dawson saját Ahsoka-sorozata is, ami A Mandalóri és a Boba Fett könyve spin offjaként meséli tovább Anakin Skywalker egykori tanítványának történetét. A baljós hangulat az Új Köztársaság gyenge lábakon állását és a VII. részben látott főellenség, az Első Rend megerősödését vetíti előre.

 

(via Uproxx)