Kiderült, milyen lesz Taika Waititi Star Wars-filmje

Egy biztos, Chewbacca nagymamája nem fog benne szerepet kapni.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nem viccelt, amikor a múlt hónapban a Total Filmnek azt mondta, hogy a Star Warsnak "egy teljesen új sagát kell létrehoznia" ahhoz, hogy visszatérhessen a mozivászonra. Az új-zélandi Taika Waititi pontosan ezt tervezi a saját Csillagok háborúja-projektjével, amely a franchise első filmje lesz a 2019-es, rossz emlékű Star Wars: Skywalker kora óta.

Mióta Az ébredő Erővel újraindult a széria, kizárólag olyan filmek készültek, amelyekben már ismert történetszálak vagy karakterek szerepelnek (lásd pl. a Rogue One-t, amely közvetlenül kapcsolódik az Egy új reményhez), vagy eredettörténeteket mesélnek el, mint a Ron Howard-féle Solo: Egy Star Wars-történet. A új-zélandi direktor célja, hogy filmjével "új karaktereket hozzon létre" és "kibővítse a Star Wars világát".

Szerintem ahhoz, hogy a Star Wars-univerzum bővülhessen, bővülnie is kell"

– fogalmazott a Total Filmnek.

"Nem hinném, hogy bármi keresnivalóm lenne a Star Wars-univerzumban, ha olyan filmet készítenék, amire olyan reakciók jönnének, hogy 'Ó, remek, hát ez a Millennium Falcon tervrajza, nahát, ez meg Chewbacca nagymamája'.”

A Thor: Szerelem és mennydörgés rendezője ehelyett szeretne valami újat alkotni, új karaktereket létrehozni, és egyszerűen csak kiterjeszteni a világot, mert

különben úgy érzem, hogy ez egy nagyon kis történet."

Waititi a film szkriptjét az 1917 Oscar-jelölt írójával, Krysty Wilson-Cairnsszel együtt írja.

Noha az utóbbi években a Star Wars beköltözött a kisképernyőre és a streamingre – lásd A Mandalórit, a Boba Fett könyvét vagy a most futó Obi-Wan Kenobit – Kennedy a Total Filmnek hangsúlyozta, hogy a nagyvászon továbbra is prioritást élvez a franchise számára. A háttérben folyamatosan dolgoznak a visszatérésen, és az a cél, hogy a Star Wars következő változata egy „igazán nagy durranás” legyen.

Waititi új Marvel-filmje, a Thor: Szerelem és mennydörgés július 7-én kerül a mozikba.

Via: Variety