Végre kap egy igazi folytatást a Szellemirtók 1-2!

Ivan Reitman fia, Jason Reitman írná és rendezné, a tervek szerint 2020 nyarán kerülne mozikba.

Végre teljesülhet Dan Aykroyd régi álma: úgy tűnik, a Sony zöld utat adott egy olyan Szellemirtók-folytatásnak, ami jobban építkezne az eredeti két részre, mint a 2016-os, csajos Szellemirtók! Egy ilyen folytatás lehetősége egyébként már legalább 10 éve kering Hollywoodban: már jóval az Egon Spenglert alakító Harold Ramis 2014-es halála előtt felbukkantak a Columbia stúdió környékén olyan forgatókönyv-tervezetek, amikben Dana (Sigourney Weaver) és Peter Venkman (Bill Murray) Oscar nevű kisbabája felnőttként beáll a régi Szellemirtók-csapatba.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony új projektjében tényleg visszatér-e Dan Aykroyd, Bill Murray és Ernie Hudson. Az viszont biztos, hogy rendezőnek az eredeti két Szellemirtók-filmet jegyző Ivan Reitman fiát, Jason Reitmant kérte fel a stúdió, és ő lesz az egyik társforgatókönyvíró is. Az ifjabb Reitman az Entertainment Weekly magazinnak nyilatkozott arról, hogy gyerekkora óta hatalmas Szellemirtók-rajongó, így most nagyon örül ennek a lehetőségnek:

Mindig is úgy tekintettem magamra, mint az első számú Szellemirtók-rajongó, hiszen már 6 évesen kint voltam a forgatáson. Ez az új film egy új fejezet lenne a franchise-ban, és nem egy reboot. Ami a '80-as években megtörtént, az itt is megtörtént, ez a film a jelenben játszódik. Még nagyon az elején vagyunk a munkának, de az biztos, hogy sok meglepetést és új szereplőt tartogatunk a közönség számára. Ismerem jól a franchise-t, mert amióta az eszemet tudom, mindig helye volt a szívemben.  

Jason Reitmant természetesen megkérdezték arról is, mennyire tetszett neki a legutóbbi Szellemirtók-mozifilm, Paul Feig rendezésében, Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones és Chris Hemsworth főszereplésével. Reitman eléggé diplomatikus választ adott a rajongókat igencsak megosztó rebootról:

Nagyon tisztelem azt, amit Paul és a tehetséges színésznők véghezvittek, szívesen látnék még újabb történeteket tőlük. Az én filmem viszont inkább az eredeti Szellemirtók nyomvonalát követné. 

A Sony 2020 nyarára tervezi a premiert, úgyhogy addig még valószínűleg sokszor fogunk hallani erről az új Szellemirtók-projektról. (via NME.com)