Már a premier előtt megosztja a nézőket a Netflix sorozata

A március 21-én debütáló A 3-test-problémát már láthatta egy szériákra specializálódott fesztivál közönsége – és teljesen összezavarta őket.

A Trónok harca alkotóiként ismert David Benioff és Dan Weiss által Cixin Liu A háromtest-probléma című regénye alapján John Bradley, Eiza González, Benedict Wong, Rosalind Chao, Jovan Adepo és Jonathan Pryce főszereplésével megvalósított sorozat múlt pénteken debütált a lille-i Séries Mania nevű fesztiválon, ahol azonnal megosztotta a közönséget.

A Varietynek név nélkül nyilatkozó több szakmabeli is azt mondta, hogy az első két epizód alapján a széria

„lassú”, „túlbonyolított” és „steril”.

Ami még rosszabb, többen már a pilot vetítése alatt elhagyták a termet. Szakértők szerint nem valószínű, hogy ezek után A 3-test-problémát akkora tömegek fogják imádni, mint anno a Trónok harcát, de kultstátuszra azért még szert tehet.

John Bradley a sorozatban. Forrás: Netflix


Voltak azért olyanok is, akik vállalták névvel a véleményüket. „Nagyon ambiciózus vállalkozás, és tényleg nagy léptékű, de nem vagyok biztos benne, hogy a sok felvetett probléma valóban el is vezet valahova.

Nagy potenciált látok benne, de nem látom, hova vezetne mindez”

– nyilatkozta Malick Bauer színész, a fesztivál zsűrijének egyik tagja. „Lehet belőle nagy durranás, de nem biztos, hogy a közönség rászánja majd az időt, mivel nagyon lassú a 2024-es fogyasztói elvárásokhoz képest” – tette hozzá.


A Sam – Egy szász című német sorozatból ismert színész szerint A 3-test-problémának olyan a hatása, mintha újból meg kéne nézni a Lostot. Bertrand Desrochers francia rendező ezzel szemben a Dűnéhez hasonlította Benioffék szériáját. „A Dűnére emlékeztet, ahogy az első rész igazából csak egy hosszúra nyújtott trailer volt a második film elé” – szögezte le az alkotó. Egy Louise Aubery nevű influenszer pedig úgy véli,

a sorozat kész rejtély, és neki személy szerint rengeteg kérdése maradt a megtekintése után.

A sokak szerint megfilmesíthetetlen eredeti regény egyébként egy trilógia első darabja, és az emberiségnek a földönkívüliekkel való első, nem feltétlenül barátságos találkozásáról szól, háttérben a kommunista Kínával. A Trónok harca szerzője, George R.R. Martin által írt fülszöveg szerint A háromtest-probléma „a hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció”. A sorozatról hamarosan mi is jelentkezünk kritikával.


(via Variety)

 

Mi már 2023-ra nagyon vártuk

10 film és sorozat a streamen, amit bitang mód várunk 2023-ban

Ríviai Geralt, Nick Fury, Ted Lasso és Sarolta királyné is visszatér jövőre.

Tovább