Nem lesz annyi szex a Trónok harca előzménysorozatában

A szexuális erőszakot viszont bemutatja a Sárkányok háza.

Augusztus 22-én érkezik az HBO Maxra az első Trónok harca-előzménysorozat, a Sárkányok háza, amellyel kapcsolatban az egyik főszereplő, Olivia Cooke még tavaly úgy nyilatkozott, hogy nem lesz benne annyi nőkkel szembeni erőszak, mint az eredeti szériában.  

Michael Sapochnik, a Sárkányok háza rendezője a The Hollywood Reportnek adott nyilatkozatában most azt mondta, hogy szexjelenetből sem lesz benne annyi. Hozzátette viszont, hogy a szexuális erőszak ábrázolásától nem riadnak vissza, de "óvatosan" és "átgondoltan" közelítették meg a témát.

"Ha valamire, akkor erre az aspektusra pont rá fogunk világítani" - mondta. "Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt az erőszakot, amit a férfiak követtek el a nők ellen azokban az időkben.

Se lekicsinyelni, se dicsőíteni nem szabad."

A Trónok harcát sok néző kritizálta a szexuális erőszak "indokolatlan" ábrázolása miatt. Az a jelenet, amelyben Sansa Starkot (Sophie Turner) Ramsay Bolton (Iwan Rheon) megerőszakolja, különösen nagy vitákat váltott ki.

És volt még egy dolog, amelyben változtatni akartak a showrunnerek a Trónok harcához képest - a szereposztás egyszínűségén.

Miguel és én nagyon fontosnak tartottuk, hogy egy olyan sorozatot hozzunk létre, amiben nem csak egy újabb csapatnyi fehér embert látunk a képernyőn"

- nyilatkozta Ryan Condal társ-showrunner.

A 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó, George R.R. Martin Tűz és vér című regényén alapuló tízrészes sorozat a Targaryen-ház utódlási harcait mutatja be (amit halványan az angol középkori rózsák háborúja ihletett).

A sorozat előzetese múlt héten jött ki, és a YouTube-on már 16 millió megtekintésnél jár. A trailer tanúsága szerint a Sárkányok tánca néven ismert belháborút az robbantja ki, hogy Viserys Targaryen (Paddy Considine) halála után elsőszülött gyermekét, Rhaenyrát (Emma D’Arcy) akarja a Vastrónra ültetni, ám arra korábban még nem volt példa, hogy nő uralkodjon a királyságban.

Via: Independent