Nem lesz annyi nőkkel szembeni erőszak a Trónok harca spin offban

A House of the Dragon egyik főszereplőjét alakító Olivia Cooke szerint az új sorozat nem lesz ezen a téren olyan brutális, mint a híres előd.

Gőzerővel készül az HBO háza táján a House of the Dragon tévésorozat. A spin off széria évszázadokkal a Trónok harca eseményei előtt fog játszódni, és a Targaryen család felemelkedésére fókuszál majd – vagyis azt a folyamatot mutatja majd be, hogyan lett Daenerys felmenőiből Westeros nagy hatalmú királyai dinasztiája. Az HBO 2011-ben indult, 8 évadot megélt sikerszériájával kapcsolatban gyakran elhangzott az a vád a sajtóban, hogy túlzásba vitte a nők elleni erőszakot (lásd: nyilvános megszégyenítés, nemi erőszak, terhes nő kivégzése, stb.), de az új sorozat egyik főszereplője, Olivia Cooke legutóbb úgy nyilatkozott, hogy biztos benne: ilyen vád nem fogja érni az előzménysorozatot.

Olivia Cooke 2018-ban, a 62. BFI London Film Festival díszvendégeként (fotó: Stuart C. Wilson/Getty Images for BFI)

 

A Ready Player One és a Sound of Metal sztárja, aki a House of the Dragonban I. Viserys Targaryen király feleségét, Alicent Hightowe királynét alakítja, így nyilatkozott az új sorozattal kapcsolatban a Telegraph újságírójának:

Nem érezném jól magam akkor, ha olyasvalaminek lennék részese, ami ok nélküli erőszakot mutat be a nőkkel szemben, csak azért, mert valakik ilyenformán akarják kínozni a nézőket. Volt szerencsém korábban már elolvasni a forgatókönyvet, és látom, hogy sokat változott mindez a Trónok harca első évada óta. Nem hiszem, hogy józan döntés lenne, ha megint ilyesmibe fognának bele.

Cooke természetesen azzal is tisztában van, hogy óriási elvárás nehezedik az HBO-ra, mivel a Trónok harca utolsó évadával enyhén szólva nem voltak megelégedve a rajongók. A színésznő megérti és elfogadja a nézők haragját, ugyanakkor hozzáteszi:

Soha nem fogsz tudni mindenkinek a kedvében járni, ezért inkább nem is figyelek ezekre a hangokra.

A House of the Dragon tévésorozat 2022-től lesz látható az HBO műsorán, Olivia Cooke mellett olyan sztárokkal a főszerepben, mint Paddy Considine, Emma D’Arcy, Matt Smith, Sonoya Mizuno és Rhys Ifans. (via Uproxx)

Forrás: HBO