Akkor ez már tényleg az utolsó mohikán?

Merthogy James Fenimore Cooper örökbecsű kalandregénye alapján eddig 9 nagyjátékfilm készült, de csináltak belőle rajzfilmsorozatot is

James Fenimore Cooper nagy indiánregénye, amely a hétéves háború alatt játszódik a franciák és az angolok, illetve az amerikai telepesek, valamint a két fél indián szövetségesei közötti véres konfliktus során, mindig is a filmesek kedvence volt. Az első filmváltozat 1920-ban készült, amit további nyolc feldolgozás követett, amik között még román-francia koprodukció is volt Ultimul Mohican címmel, és amelyek közül a legutolsó az 1992-es, Michael Mann rendezte Az utolsó mohikán volt a fantasztikus Daniel Day-Lewis főszereplésével. Ez annyira jól sikerült – a zenéjéért még Oscar-díjat is kapott -, hogy azóta nagyjátékfilmes verzió nem készült, mert ezt úgysem múlta volna felül senki, de csináltak belőle élőszereplős és animációs sorozatot is. És most küszöbön az új feldolgozás, nagy nevekkel!

A nagy nevek jelen esetben nem színészeket, hanem írókat, rendezőket és producereket jelent. A Paramount Television számára készített széria ugyanis annak a Cary Fukunagának a neve alatt fut majd, aki a True Detective első évadát rendezte, de ő készítette a díjnyertes Beasts of No Nationt és Sin Nombret is. És nem mellesleg éppen az új James Bond filmet forgatja, ami egyelőre csak Bond 25 munkacímen fut. A forgatókönyvet Nicholas Osborne-nal együtt jegyzi, a rendezői székbe pedig az a Nicole Kassell ül, aki jelenleg az HBO-nak készít pilot epizódot egy Watchmen sorozathoz, de dolgozott a Better Call Saul, a Westworld, az A hátrahagyottak, a Foglalkozásuk: amerikai és egy sor más sorozat egyes epizódjain.

„A civilizációk összecsapása a hétéves háború során, amely Az utolsó mohikán hátterét szolgáltatja, már régóta az egyik kedvenc történelmi korszakom.”  - nyilatkozta Fukunaga  -„Ez egy világháború volt, még azelőtt, hogy magát a kifejezést kitalálták volna. Hihetetlenül izgalmas számomra az a lehetőség, hogy újrateremthetem ezt az erős akaratú és szabadgondolkodású karakterekre felépített történetet, ráadásul olyan tehetséges emberek segítségével, mint Nick Osborne és Nicole Kassell. A Paramount TV-vel és az Anonymous Contenttel karöltve esélyt kaptunk arra, hogy feltámasszuk az amerikai történelm azon elfelejtett őseit, akik ma is meghatározzák ennek az országnak az identitását.” A szereposztás még nem nyilvános, ahogy a forgatás megkezdésének időpontja és helyszíne sem, de a projekt nagyon izgalmasan hangzik!