Pörögj, Tibi!

Persze nem Kasza Tibi pörgeti a címbeli Szerencsekereket, hanem a játékosok, egy celeb és két halandó, de Kasza nem csak játékmester, hanem hangulatfelelős is. Túl is tolja rendesen!

Azt, hogy Kasza Tibi túl fogja tolni a műsort, persze előre lehetett tudni, ha máshonnan nem, akkor a Kapd el, ha tudsz!, a Pénzt vagy éveket!, a Kasza! és az Ezek megőrültek! című műsoraiból. Ha őt kérték fel, az nem azért van, hogy csendben köhécseljen, ha valaki elront valamit, két pörgetés közben pedig oxfordi iskolaéveiről meséljen visszafogott anekdotákat. Vagyis a TV2-n most debütáló Szerencsekerék Kasza irigylésre méltóan magas energiaszintjéhez és sokszor irritáló humor outputjához lett kalibrálva, és ehhez alkalmazkodott a három játékos, köztük a celebnek odahozott Pápai Joci, aki még túl is teljesítette a feladatot.

Az 1975-ben Wheel of Fortune néven feltalált Szerencsekerék 1993-tól rendszeres alkotóeleme volt a hazai tévé világának is, hogy aztán a 2010-es évekre tökéletesen eljelentéktelenedjen, vagyis érthető, ha a TV2-nél úgy gondolták, csak úgy érdemes visszahozni a formátumot, ha korszerűsítik és jócskán felhype-olják azt. A díszletekhez valamiért nem nagyon nyúltak, ami nem is baj, inkább a celebfaktorra és új feladatokra összpontosítottak – meg ugye a hangulatra. Ami a helyenként Győzikei babérokra törő, minden mélységet és magasságot megjáró, a szabályokat csak azok töredékeiben ismerő Pápainak és a Helga nevű, iszonyatosan lelkes és drámaian peches versenyzőlánynak köszönhetően tényleg a tetőfokára hágott. Volt is az adásnak némi szilveszteri jellege. Mármint olyan "ez eléggé zavarja a szomszédokat" értelemben.

Szóval pörgették a kereket, több-kevesebb sikerrel találgatták ki az elmés kategóriákba sorolt szólás-mondásokat, közmondásokat, oldották meg a különfeladatokat például énekléssel, mi nézők pedig önelégülten dőlhettünk hátra, ha a versenyzőknél hamarabb jöttünk rá a megoldásra. És miközben Kasza, Pápai és Helga egymásnak örültek, egy István nevű, tehén megtermékenyítéssel foglakozó állatorvos srác magabiztos játékkal nyert több mint 4 milliót, egy plazmatévét, egy VR szemüveget, illetve egy, nyilván Kasza Tibi külön kérésére betett táncoló pulykasapkát, és boldogan mehetett haza. A játékosokat egyébként nyilván vicces vagy fura foglalkozás alapján válogatják össze, mert Helga gilisztafarmon dolgozott és kaszkadőrnek készül, gondolom lesznek kórboncnokok és kecskekozmetikusok is. Szóval volt hangulat, voltak a szokásos Kasza-poénok, valaki sok pénzt nyert, és ott volt Sydney van den Bosch is, a „betűket felfedő szerencselány”.

Ahogy azt Pápai Joci is megjegyezte egy ihletett pillanatában, a betűk egy digitális kijelzőn jelentek meg, a félig holland és modell Sydney viszont így is minden alkalommal elszaladt előttük, hogy meglegyen az érzés, különben sima biodíszlet volt, és pár kevésbé ízléses poén célpontja – ami azért furcsa, mert arra külön figyeltek a csatornánál, hogy a tárgynyereményeket ne bikinis csajok, hanem hétköznapi ruhás srácok mutassák be. Becsületükre mondva, a vége felé megszólaltatták a lányt, hogy ne tök feleslegesen legyen ott, és viszonylag fájdalommentesen le is ment az első rész – a Szerencsekerék hétköznap megy a TV2-n, minden este 20:40-kor -, majd beharangozták a következőt, amiben majd Király Viktor lesz a celeb, és jó eséllyel amerikai akcentusával akar majd minket elkápráztatni. Gyanítom, visszasírjuk még Pápai Jocit. Furcsa módon tőle és az örökvidám Helgától el sem búcsúztak az adás végén, amit azért illett volna megtenni.