Újabb Trónok harca előzménysorozatot rendelt meg az HBO

Míg Naomi Wattsék sorozata az 5000 évvel korábbi időszakot mutatják be, a második spin off a Targaryenekről fog szólni.

A Deadline és az Entertainment Weekly is arról számolt be betonbiztos forrásokra hivatkozva, hogy az HBO a Naomi Watts-féle, The Longest Night munkacímen futó Trónok harca-előzménysorozat mellé egy másik spin offot is berendelt. Ez a széria állítólag Daenerys és Visreys felmenőiről, a 300 évvel korábban élt Targaryenekről szólna, egészen konkrétan arról a polgárháborús időszakról, amikor Rhaenyra Targaryen hercegnő és a féltestévere, II. Aegon Targaryen küzdöttek egymással a Hét Királyság trónjáért apjuk, I. Viserys halála után. Az esemény a Sárkányok tánca néven vonult be Westeros történelmébe, és maga George R.R. Martin is elég sokat foglalkozott vele nemrégiben megjelent (történelem)könyvében, a Tűz és vérben.

A sorozatverzió pilot epizódját állítólag Ryan J. Condal írja (ő korábban olyan Dwayne Johnson-blockbustereken dolgozott, mint a Herkules és a Rampage, de ő jegyzi a Logan futása és a Hegylakó remake-jét is), George R.R Martin executive producerként felügyeli majd a munkálatokat. Az HBO egyelőre nem kommentálta hivatalosan semmilyen formában a Deadline és az Entertainment Weekly értesüléseit.

A másik Trónok harca spin off végleges címét még mindig nem tudni, az viszont biztos, hogy az idén véget ért westerosi események előtt 5000 évvel játszódik majd. A showrunner Jane Goldman szorosan együttműködik Martinnal, benne lesz a sorozatban Naomi Watts, Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower, Josh Whitehouse, Alex Sharp és Naomi Ackie, tele lesz a történet ármánnyal, intrikával és baljós dolgokkal, a Lannisterek még nem lesznek benne a történetben, székhelyük, a Casterly-hegy viszont igen, és nem Hét Királyságra lesz felosztva Westeros, hanem több száz, egymással marakodó országrészre. (via IndieWire & Uproxx)