George R.R. Martin megint elkotyogott egy fontos információt a Trónok harca előzménysorozatáról

A Mások és a Starkok benne lesznek a spin offban is, a Lannisterek viszont sajna nem.

Tavaly nyáron George R. R. Martin, a Trónok harca alapjául szolgáló A tűz és jég dala-regényciklus írója már elpletykálta, hogy The Long Night, azaz Hosszú éjszaka lesz a Trónok harca előzménysorozatának címe – be is rágott emiatt az HBO, az író nem győzött bocsánatot kérni!

A tavalyi vita persze azóta okafogyottá is vált, mert a Trónok harca 8. évadának emlékezetes éjszakai várostromos epizódja (igen, amiből alig lehetett látni valamit) elhappolta a The Long Night címet. Martin ezúttal az új címet pletykálta el az Entertainment Weekly magazinnak:

Hallottam egy javaslatot, miszerint The Longest Night lenne a cím, ami egy olyan változat, amit magam sem bánnék. Ez egy nagyon jó cím lenne.

A 70 éves író az interjúban Starkokról, rémfarkasokról, mamutokról és a Másokról is beszélt, a Lannsiterekről azonban nem, mivel ők nem is éltek még az előzménysorozat idején:

A Lannisterek még nem lesznek benne a történetben, a Casterly-hegy viszont igen. Olyan, mint Gibraltár sziklája, és jelen állás szerint a Casterlyk foglalták el, vagyis azok, akikről a nevét kapta a Trónok harca idején.

Az előzménysorozatban Westeros sem hét királyságból fog állni, ahogy azt megszoktuk a könyvekben és a sorozatban, hanem jóval többől:

Westerosszal kapcsolatban mindig a Hét Királyságot emlegetjük, mivel hét királyság volt Aegon hódításának idején. Viszont ha visszább megyünk az időben, akkor kilenc királyságot láthatunk, még korábban tizenkét királyságot, ha pedig még korábbra megyünk vissza, akkor száz királyságot láthatunk – száz igen kicsiny királyságot – és ez az a korszak, ahol a sorozat játszódik majd.

A spin off sorozatról a fentieken kívül most még csak annyit tudni biztosan, hogy Naomi Watts, Naomi Ackie és Denise Gough lesz benne a főszereplő. (via Uproxx)