George R.R. Martin szerint The Long Night lesz az új Trónok harca-sorozat címe

Ebben már nem vesz részt, mert a 2011 óta várt könyvét, a Winds of Wintert írja.

Hétfőn az HBO berendelte a pilot epizódot a korábban emlegetett, öt új Trónok harca spin off tévésorozat egyikéből. A hírt maga A tűz és jég dala-ciklus írója, George R.R. Martin is kommentálta a blogján. Először is kijelentette, hogy nem fog aktívan részt venni a forgatókönyvírásban, mivel minden erejét leköti a 2011 óta ígérgetett Winds of Winter című regény írása. Az új sorozat stáblistáján azért egy „story by” kreditet fog majd kapni, hiszen a mostani Trónok harca-események előzményeit természetesen az ő tonnányi jegyzetéből és mellékszálából ollózza össze az HBO.

A vezető forgatókönyvíró és a showrunner Jane Goldman lesz, aki korábban olyan filmeken dolgozott, mint a Ha/verA fekete ruhás nő, a retró X-Menek és a Kingsman 1-2. Őt Martin nagyon tehetségesnek tartja, vele és a többi forgatókönyvíróval is konzultált már az új sorozattal kapcsolatban, amikor nála jártak a Santa Fe-i rezidenciájában, és azóta is egyeztetnek telefonon és mailben.

Martin szerint az új HBO-szériának ideális cím lenne a The Long Night, mivel többezer évvel a mostani sorozat eseményei előtt játszódik, akkor, amikor „a Hősök Kora végén beköszöntött a legsötétebb óra”. Ez az az időszak, amikor az Elsők az erdők gyermekei ellen háborúztak, aztán békét kötöttek, végül azonban mindannyiukat leigázták a keletről érkező andalok inváziós seregei. A korszak legendás alakjai voltak:

  • a Falat felhúzó Építő Brandon, a Startok és a többi északi nép mitikus királya,
  • a Vas-szigetek sárkányölő Szürke Királya, aki egy sellőt vett feleségül, tőle származtatják magukat a Greyjoy-ok,
  • Lann, a Lannister-házat megalapító, ravasz cselszövő,
  • az Arrynok legendás őse, a Sólyomlovag, aki egy világcsavargó andal kalandorként győzött a Hét Csillag csatájában, megszerezve ezzel a Völgy feletti uralmat,
  • de ott van Durran Godsgrief is, aki a nevéhez méltóan tényleg elszomorította az isteneket, mivel olyan erősnek építette meg Viharvég várát, hogy azt még az égi hatalmak sem tudták elpusztítani a villámaikkal.

Alapanyag tehát van itt bőven, és most már biztos, hogy ebben a sorozatban nem lesz benne a a Robert Baratheon-féle lázadás, sem a korábbi Targaryen-uralkodó, Egg és Duncan, a magas története, amit Martin egy könyvterjedelmű novelláskötetben írt meg, és egy ideig arról pletykáltak, hogy ez lesz az egyik előzménysorozat. Martin szerint azért az HBO a Trónok harca hívószót valahogy biztosan bele fogja csempészni a címbe – a rajongók már egyenesen The Long Night: a Game of Thrones Story-ról beszélnek. (via Independent & Uproxx)