Walking Dead-filmtrilógia készül, Andrew Lincoln is szerepel benne!

A színész ugyan távozik a sorozatból a 9. évad végén, de a filmekből ezek szerint nem marad ki.

Szinte még ki sem heverték a Walking Dead-rajongók az Andrew Lincoln távozása okozta sokkot (na meg azt, hogy a 9. évad már nem olyan jó, mint a korábbiak), máris itt az újabb zombis hír:

Andrew Lincoln mégiscsak visszatér a Walking Deadhez, de nem a 10. évadban láthatjuk, hanem egy filmtrilógiában!

A hírt a sorozat korábbi showrunnere, Scott Gimple is megerősítette, aki szerint az AMC tarsolyában akadnak még meglepetések, közel sem durrogtatta el az összes puskaport a csatorna. Annyit már most tudni lehet, hogy mindhárom film nagyobb  költségvetésből fog készülni, mint amekkora az egyes epizódokra eddig szánt összeg volt.

Gimpley a Hollywood Reporter, magazinnak adott interjújában arról is beszélt, hogy más Walking Dead-projektek is készülnek, de csak annyi a közös bennük, hogy egy-egy ismert mostani szereplőre, vagy korábban meghalt karakterre fókuszálnának majd benne.

Rick története filmben fog folytatódni. Jelenleg három ilyen darabon dolgozunk, de ez még módosulhat. A következő néhány évben szeretnénk különleges epizódokat, egy vadonatúj sorozatot, jó minőségű digitális tartalmakat, és készülünk egy olyan dologgal is, amiről jelenleg tilos beszélnem. Visszaásunk a múltba, egészen a régi karakterekig, de emellett új szereplőket és új konfliktushelyzeteket is bemutatunk majd.

Az eredeti terv egyébként az volt az AMC-nél, hogy Andrew Lincoln karaktere, Rick Grimes seriff már a 8. évadban meghal. Andrew Lincoln le is forgatta ezt a jelenetet, ám Scott Gimple showrunneri hatáskörben inkább úgy döntött, most még ne Rick, hanem inkább a fia, Carl távozzon az élők sorából. (via Independent)