The Walking Dead

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horrorsorozat, 44 perc, 2010

Értékelés:

692 szavazatból
Szerinted?

Kilencvenkilenc rész tele izgalommal, küzdelemmel és váratlan fordulatokkal. Rick Grimes és a túlélők számos nehézségen és durva helyzeten mentek eddig keresztül, ám ezek csak még jobban összekovácsolták a csapatot.

Az előző évadban azonban eddigi legkegyetlenebb ellenfelükkel kerültek szembe: Negan és a Megváltók megtörték őket, és emlékeztették a túlélőket arra, hogy mennyire brutális világban élnek. Rick azonban rájött, ha egységgé kovácsolja és összefogja a Megváltók által sanyargatott többi közösséget, akkor együtt esélyük lehet Negan és csapatának legyőzésére.

A 8. évadban totális háború veszi kezdetét, amelynek célja a túlélés. Mint minden háborúban, itt is veszteségekre, áldozatokra kell számítani. Ám Alexandria, Hilltop és a Királyság lakóinak összefogásával talán megdönthető lesz a Megváltók uralma, és lehetőség nyílhat egy új, szebb világ felépítésére.


Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából. Rémisztő felismeréssel kell szembesülnie: az általa ismert világot elpusztította egy apokaliptikus zombijárvány. Nem messze, Atlanta határában egy maroknyi ember a túléléséért küzd a környéken ólálkodó élőholtakkal szemben. Vajon Rick és társai meg tudják őrizni emberségüket ebben a rémisztő, új világban? És a mostoha körülmények és személyes ellentétek között mi óvja meg őket egymástól?

A Walking Dead ízig-vérig túlélőhorror, egy izgalmas kalandsorozat A remény rabjainak rendezőjétől, és a Terminátor és A bolygó neve: Halál producerétől.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2011
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
DeathAdder márc. 14. 17:27:43
3 évad elég lett volna belőle. Főhőseink akármilyen működő közösségbe berakják a lábukat azt garantáltan szétcseszik, utolsó évadokban meg azt az erkölcsi magaskodást kellett nézni hogy Y neheztel X-re, mert megölte egy hozzátartozóját, arról az apróságról megfeledkezve hogy ez azért történt mert Y gyáva módon álmában legyilkolt egy közösségnyi embert, amiért X bosszút ált rajta.
Petrapetrus 2023 nov. 11. - 11:18:54
Már lehet szavazni Csankó Zoltán Jászai Mari-díjas színművészre, aki ezzel párhuzamosan hazánk egyik legszebb orgánuma (szinkronhangja, hangoskönyv-felolvasója) is. Többek között Ő Negan (Jeffrey Dean Morgan) magyar hangja is. Idén immár harmadjára [!] Kaszás Attila-díj jelölt lett – ám ezidáig sajnos még mindig nem sikerült megkapnia. Nagyon szépen és nagy szeretettel kérek mindenkit, hogy aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy most már tényleg nagyon-nagyon megérdemelné ezt az elismerést, az segítse Őt hozzá egy-egy szavazattal. Ha valaki, akkor Ő nagyon megérdemelné!...

Köszönöm szépen, ha segítenek / segítetek ebben a szép célban!

Hivatalosan itt lehet szavazni Facebook és/vagy Google fiók segítségével: https://kaszasattiladij.hu - egészen 2023. november 30-a éjfélig!
10/10
remo 2023 ápr. 22. - 15:05:51 10/10
Nem vagyok oda a zombis filmekért, kivéve egy-két minőségi filmet.
Viszont ebben a sorozatban, nem kimondottan az élőhalottakról szól minden és ez nagyon jó!
Szenzációs szereposztás!
Teljesen jól megrajzolt apokaliptikus világ.
Nagyon bejött!
Nagyjából, mindenkinek ajánlom!
5/10
Katalin93 2022 dec. 15. - 21:31:47 5/10
Az első 5-6. évadot nem tudtam abbahagyni, de utána mélyrepülés. A 8. évadtól olyan mély melodrámába fulladt, hogy még az egyik kedvenc szereplőm halála sem tudott megérinteni. Össze-vissza vágások, értelmetlen jelenetek, lassú kifejlet.
4/10
nick név 2022 dec. 10. - 13:16:15 4/10
Humoros a horrorsorozat megjelölés, miközben alapvetően egy Coelho-s, progresszivista, drámázós sorozatról van szó, olykor akadnak benne drámai, vagy horrorra emlékeztető elemek, de ez igazából egy mai USA-féle szappanopera, zombis környezetben, súlytalan karakterekkel, súlytalan párbeszédekkel, súlytalan történésekkel, több tonna ismételgetéssel, epizódról-epizódra változó törvényszerűségekkel. Egy melodráma-sorozat USA kivitelben. Összességében egyszerű történetvezetés, amit csavarokkal, a semmiből éppen jókor előtűnő szereplőkkel és a semmiről való szájtépéssel húznak el, amint már szó esett róla dívik benne mai jóemberkedés (ebben a sorozatban igazi "kemény nő" túltengés van, micsoda haladó szellemiség...), unalmas és fárasztó, egyszerűen erőltetett, és ezeket a túl ritkán felbukkanó jó pillanatai sem mentik, részemről kizárólag Jeffrey Dean Morgan, 2010 és a 9. évad reménykeltő színvonala miatt néztem végig, azaz néztem meg nagy kihagyás után az utolsó 3 évadot.
És persze a The Walking Dead "lezárását" követően várhatóak is az újabb leágazások... Lett volna ebben a sorozatban potenciál, még a 9. évados feltámadását követően is, csak ahhoz egy koherens, érdekes, organikusan felépülő, működő világ kellett volna és hanyagolni kellett volna az ócska forgatókönyvet, illetve a megfelelési vágy egy nagyon káros, pózolásban testet öltő formáját. Kár, hogy ennyire le lehetett rugdosni a közönség átlagos igényszintjét és hogy a tömegeknek ez így pont nagyon jó.
Sz. Péter 2022 nov. 24. - 19:00:52 Előzmény stoti8
Nézd meg az összes részt, akkor nem írsz majd ilyen badarságokat.
1/10
stoti8 2022 nov. 24. - 08:07:09 1/10
Kínosan ügyelnek rá hogy még véletlenül se legyen egyforma bőrszinu pár
filoszemitabélus 2021 nov. 18. - 13:33:08 Előzmény János Csicsák
Csicsák! Ki kérdezett? És az idióta hosszú ó. Valamint, elnézést kérek, hogy a hasonlattal megsértettem a tetveket!
János Csicsák 2021 nov. 17. - 11:50:46 Előzmény filoszemitabéluska
idiota.
1/10
stoti8 2021 aug. 23. - 13:44:25 1/10
most kezdtem nézni,a 6. évadtól beindul a bzulás rendesen
9/10
beenge@gmail.com 2021 jan. 21. - 23:49:24 9/10
Az első 5-6 évad szuper volt. Drukkoltam is nagyon csak tudják tartani ezt a 10- évadban is. Sajnos nem sikerült, a 8. évadtól elgagyisodott a film, lendületet vesztett, indokolatlanul lelassult... itt, ott még fellángolt, de ezek szalmalángocskák voltak csak, legnagyobb sajnálatomra... kár érte. :(
AdiRicka 2020 okt. 19. - 23:52:39
Engem a zombik zavartak. A legtöbbször nagyon jól működött volna a film zombik nélkül egy posztapokaliptikus világban ahol ember embernek farkasa. És bizony a film lényege az emberi kapcsolatok és azok kibontakozása ebben a világban. A zombi inkább a sorozat eladásához kell és az írás megkönnyítéséhez kell. Nem szeretem a zombis filmeket és hát itt is idegesítettek, ahányszor csak bejöttek a képbe. Már az alapkoncepció sántít. Eleve annyi dolognak kell összejönni egyszerre, hogy már csak ezért nonszensz. Hogyan alakul ki egy olyan vírus hogy az élő halottak megharapják az élőket, viszont nem eszik meg őket. Amint meghal valaki, már nem kívánják húsát, egymást tehát nem eszik meg. Mindenki fertőzött, de amíg nem hal meg nem zombul be. Nagyon lágyszivű ez a vírus, mert nehéz elkapni, a zombik beleiben lehet turkálni, a szemedbe fröccsenhet a vére és a levegőben sem terjed, vagy a leheletükkel, tehát nem kell félni a közelükben lenni, csak meg ne harapjanak. Egy farmert meg egy bőrkabátot már nem lehet áthatapni, szerintem ezzel a veszély 90%-át meg lehetne lldani. Hogyan sikerült ezeknek egyáltalán így elterjedni? Amilyen lassan mozognak, néhány géppuskás katona több ezret tud elintézni percenként. Nem fogynak el lassan? A filmben legalább 15 év telik el, miért nem rohadnak el? És számos hasonló dolog miatt sántít általában a zombi mítosz.

Egyébként a sok logikailag megkérdőjelezhető dolog ellenére egy nagyon jól kezdődő sorozat és jó sok évadon át állandóan meg tudott újulni, új témákat meg problémákat felvetni. Tele van erkölcsi dilemmával és mély drámákkal, amiket a szinészek nagyon jól hoznak. A 9 és 10es évad viszont már elképesztően unalmas és rengetegszer logikátlan, csak azért néztem meg mert kényszeresen szeretek mindent befelyezni, amit elkezdek. Mire végignéztem, legnagyobb sajnálatomra kiderült számomra, hogy még készülnek új részek. 7/10, az utolsó évadok alapján inkább 6 lenne, az elsőknél meg néha 8 at is eléri.
4/10
Tremoló 2020 okt. 18. - 16:03:24 4/10 Előzmény Sz. Péter
Lehet csak azért, mert erre az évadra már teljesen elmúlik még az a kis varázs is, amit a sorozat újszerűsége adni tudott, valamint itt már emiatt semmilyen szinten nem tudod tolerálni az ökörségeket...
SPOILER!
Az, amikor ténfergő hullák ostromolnak egy kerítést, miközben egyesével lehetne őket leszedni tiszta terepen? Amikor Michonne-t majdnem leöli két, azaz két darab zombi a kapu bejáratnál fényes nappal nyílt terepen? Azt a Michonne-t, aki a legnagyobb zombivadász, szamurájkarddal aprítja a zombikat száz számra zárt, sötét helyeken... Amikor egy lezuhant repülőt simán kibír egy épület teteje, de amikor ők odamennek, elkezdenek lepotyogni a zombik. A zombik, nem a repülő.. amikor azon moralizálnak, hogy kést vágjanak-e egy átváltozó élőhalott fejébe, miközben támadják őket a zombik? Egyáltalán mi van ezeknek a zombiknak a koponyájával, hogy csak úgy megy bele a kés, mint a vajba? Az állatok egyébként miért nem zombisodnak? Száz számra tudnám írni az olyan alap problémákat, ami a forgatókönyvírók értelmi képességeit is megkérdőjelezi...
Sz. Péter 2020 okt. 17. - 23:38:37 Előzmény Tremoló
Mitől nagyobb hülyeség a 4. évad mint az első volt?
4/10
Tremoló 2020 okt. 17. - 21:33:45 4/10
elkezdtem a 4. évadot. a hülyeség szintje itt már tényleg elviselhetetlen...
nem értem én már ezt a mai filmipart, ekkora hulladékok, hogy lehetnek ennyire sikeresek?
4/10
Tremoló 2020 okt. 17. - 20:30:32 4/10
elképesztő számomra, hogy ez a sorozat 9 ponton áll... legjobb indulattal is 3-4 csillag...
olyan szintű ostobaságok tömkelegével van tele, hogy folyamatosan a nézhetetlenség határán lavíroz....
petriluca07 2020 okt. 04. - 21:00:06
Melyik durvább ez vagy a The 100?
filoszemitabéluska 2020 júl. 22. - 17:13:28 Előzmény Warthog82
Mert Mórickának mindenről ugyanaz jut eszébe. de hadd asszociáljak én is: egy homeless ruháján szaladgáló tetvek láttán önkéntelenül egy DK gyűlés jut eszembe.
7/10
comment.elfy 2020 júl. 21. - 23:03:35 7/10
Az első 2 évad nagyon tetszett, bár már ott is előfordultak indokolatlanul hosszú és felesleges monológok és párbeszédek, de ennek ellenére érdekes, és izgalmas volt. A 3. évad már nem annyira kötött le, az 5.-nél pedig feladtam. Nem beszélnék le róla senkit, aki szereti a világégés-történeteket, az valószínűleg kedvelni fogja.

---Spoiler---

Nagyon sajnálom, hogy szétcincálták az eredeti csapatot és történetszálat, ahol minden karakter egyedi volt, az események pedig izgalmasak.
Az első 2 évadban még akkora csattanók voltak, hogy majd' leestem a székről: pl. a titok, amit a járványügyes csávó súgott Ricknek, vagy Sophia története.
A folytatásban ilyen ütős jeleneteket egyáltalán nem tudtak összehozni.

A 3. évadban 1-2 dolog már idegesített. Pl. Andrea a romos épületben egy szűk folyosón a Kormányzóra ereszt kb 30 zombit. A férfi üres pisztollyal, puszta kézzel védekezik ellenük, és hogy-hogy nem - győz! Holott 20-30 poshadt agyú képes letarolni egy kisvárost, bedönteni a börtönkerítést, de egy félszemű, kimerült emberrel nem bírnak el...
Nem értem, mire fel kellett 2 teljes epizódot szentelni a Kormányzó történetének. Pláne, hogy aztán az éppen aktuális csaja, akinek addig semmilyen emlékezetes húzása nem volt, simán fejbelövi (előtte ugye megölni sem Michonne-nak, sem Ricknek, de még egy ifa platónyi zombinak sem sikerült).

Ricket kiáltják ki újra és újra vezetőnek, annak ellenére, hogy teljesen nyilvánvalóan alkalmatlan. Vagy nem tud dönteni, vagy ha dönt, akkor rosszul. Emellett olykor víziók és hallucinációk gyötrik, dühromaktól szenved, idegroncs, hetekig-hónapokig töketlenkedik magába roskadva, pocsék emberismerő, de ő az ideális Főnök.

Ez a vergődés a Farkasokkal, a szörnyű városokkal, a félőrült vezetőkkel, sőt, a leírás alapján később a Megváltókkal nekem már borzasztóan fárasztó, úgyhogy el is engedem ezt a sorozatot, amíg még a szép emlékek dominálnak az első évadokból.


9/10
Nores 2020 ápr. 29. - 08:08:04 9/10
X/16. részt mikorra várhatjuk? Mintha az lenne az évadzáró - az eddigi gyakorlat szerint legalábbis.
Lehet, hogy nem tudták még befejezni a forgatását?
Összes hozzászólás