Végre kiderült, miért hagyta ott a Walking Dead legnagyobb sztárja a zombikat

Andrew Lincoln 10 éve öli a holtakat, belefáradt. Inkább a családjával töltené az időt.

Ha a fél világot nem is, a sorozatrajongókat biztosan megrázta május végén az a hír, amiben a Walking Dead egyik legrégebbi szereplője, Andrew Lincoln bejelentette: a 9. évad után nem vállal több szereplést a zombisorozatban.

Forrás: AMC

 

A kötelességtudó, vagány seriffet, Rick Grimest alakító 44 éves színész az idei San Diego-i Comic Con közönségének is megismételte: köszöni a stábnak és a rajongóknak a 2010 óta együtt töltött éveket, de a döntése végleges.

Ne kerülgessük a forró kását, szerintem mindannyian azt szeretnétek tőlem megkérdezni, hogy ez a mostani lesz-e az utolsó évadom vagy sem. Szóval igen, ez lesz az utolsó évad, hogy Rick Grimest alakítom. Szeretem ezt a sorozatot, ez a mindenem. Szeretem a kollégáimat is, akik ezt a sorozatot készítik. De legfőképpen a sorozat nézőit szeretem. Ez volt az eddigi karrierem legizgalmasabb és legszebb része, és ezt első sorban nektek köszönhetem, srácok!

Andrew Lincoln azt is elmondta, hogy egy kicsit sok volt már neki az, hogy 10 éven át a zombikkal kelt és feküdt, most már egy kis szünetet akar tartani, és több időt akar a családjával tölteni angliai otthonukban. Az Entertainment Weekly magazinnak is azt mondta, visszavonhatatlan, végleges döntést hozott:

Nagyon jó volt az új évad forgatása, különösen az utolsó két részé, amikor az összes kollégám megölelt és vállon veregetett. De az a nagy igazság, hogy én egy másik országban élek, és ahogy idősödnek a gyerekeim, úgy lesznek egyre kevésbé mobilabbak és ide-oda hordozhatók. Egész egyszerűen itt volt már az ideje, hogy hazatérjek hozzájuk. 

Egy korábbi felmérés szerint a Walking Dead-rajongók 44 százaléka abba fogja hagyni a sorozat követését, ha Rick Grimes már nem lesz a főszereplők között. Mindössze 19 százalék mondta azt a megkérdezettek közül, hogy továbbra is kitart a zombis sorozat mellett, 37 százalék pedig egyelőre még hezitál. Abban viszont a rajongók 72 százaléka biztos volt a felmérés során, hogy a Walking Deadet el fogja kaszálni az AMC a 9. évad után – azóta viszont kiderült, hogy egy másik Walking Dead spin off sorozatot is tervez a csatorna a Fear The Walking Dead mellé. (via NME.com)