Fesztivál

Bánkitó Fesztivál 2024

Bánkitó Fesztivál
2024. július 10. (szerda) 10:00 - 2024. július 13. (szombat) 17:00

Helyszín:


A Bánkitó egy összművészeti fesztivál július 10-13. között Bánkon. Zenei lineupunkban helyet kapnak ismert és felfedezés alatt álló, izgalmas előadók egyaránt. Civil-kulturális programjainkon aktuális és rizikós témákat piszkálunk, független színházi szemleként pedig olyan kortárs hazai darabokat mutatunk be, amik még sokáig a nézővel maradnak előadás után.


A Bánkitó Fesztivál idén azt vizsgálja, hogy hogyan érzékeljük a világot, amiben élünk. Néha az az érzésed, hogy a világ sorsa rajtad áll? Döntsd el: Béke vagy háború? Hús vagy zöldség? Ki az elnyomó és ki az elnyomott? Bal vagy közép? A jobbról most ne is beszéljünk. Menj a divattal, vagy menj pont ellene? De nem épp az a divat, hogy a divat ellen mész? Kattogás. Biztos normális, hogy olyan mintha egyszerre 7 éned lenne. De mi a normális? A Bánkitó Fesztivál idei témája a tudathasadás.


Mi a fesztivál szervezésére nem üzleti lehetőségként tekintünk, hanem a fesztivált, mint eszközt használjuk a társadalmi diskurzusteremtésre, és egy reziliens, kritikus, és megtartó közösség építésére. Információt, tudást, értékeket közvetítünk, és állandó törekvésünk, hogy bevonjuk a közönséget egy elfogadó és nyitott társadalom közös alakításába.

Ajánlók és kritikák: