Tudathasadás

Ismét meghirdették a Bánkitó Fesztivál Civilkult pályázatát, melynek keretében jelentkezőket várnak különböző típusú programok és művészeti projektek megvalósítására, többek között: ​​​​​​installáció, workshop, interaktív program, alkotókör, kerekasztal-beszélgetés, fényinstalláció / fényfestés, fesztiválon átívelő játék.

Forrás: Bánkitó Fesztivál

Pályázati felhívás:
"Keressük azokat a programokat, amelyekkel ti fogjátok változatossá tenni a Bánkitó Fesztivált! Idei témánk a TUDATHASADÁS, melynek keretében azt vizsgáljuk, hogy miként érzékeljük a körülöttünk lévő világot. Milyen módon tud az ember alkalmazkodni a rengeteg eseményt övező eltérő információ következtében kialakult zavarhoz, mi mentén hozunk meg súlyos és súlytalan döntéseket, hogyan reagálunk a társadalmunkat érintő sorozatos krízishelyzetekre. Milyen világ az, ahol a mindennapi kihívásokat (lakhatási-, oktatási-, és környezeti válság, háborúk, “covid generáció”, hatalmas zaj, apátia, az aktivizmus hiánya) kezelni kell, a problémákat közösen kell megoldani, de nem tudjuk hova és mihez nyúljunk. A társadalmi tudat meghasad, a bizonytalanság lételem. A tudathasadt állapot közös, az identitáskeresés általános, az elvágyódás érzése gyakori. Arra teszünk kísérletet, hogy ezt a jelenséget járjuk körbe a tudomány és a művészet eszközeivel.

Ha foglalkoztatnak a fenti kérdések és szívesen gondolkozol velünk közösen ezeken a problémákon, hozz programot vagy képzőművészetet a Bánkitóra!"

Pályázati kategóriák:
1. Civil – kulturális programok és képzőművészeti projektek
2. Tudomány és közélet // Szájensz Szeánsz
3. Dekor

Részletek és jelentkezés
Pályázati felhívás (letölthető PDF)