A Kolibri projekt

Bakancslistához adom
The Hummingbird Project
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott belga-kanadai thriller, dráma, 111 perc, 2018

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

A New York-i unokatestvérek, Vincent (Jesse Eisenberg) és Anton (Alexander Skarsgård) nagypályás játékosok a high frequency trading könyörtelen tőzsdevilágában, ahol a győzelem mindig a másodperc törtrésze alatt dől el. A páros régi álma, hogy száloptikás kábellel kösse össze Kansast és New Jersey-t, hogy az így nyert idővel milliókat keressenek. A megvalósítás azonban nem várt akadályokat tartogat a páros számára: régi főnökük, a nagyhatalmú és manipulatív Eva (Salma Hayek) folyton a nyakukba liheg, a nő ugyanis eltökélte, hogy éket ver a két férfi közé, és a saját pályájukon győzi le őket.
Bemutató dátuma: 2019. április 4. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Szereplők

Vincent Zaleski
Eva Torres
Mark Vega
Ophelia Troller
Bryan Taylor
Ray Engineer
Agent Santana

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Fertility 2022 aug. 20. - 17:39:32 8/10
Ebben az Eisenberg gyerekben van valami amit egyszerre utálok és mégis vonzó.. nagyon jól hozza a karaktert és Skarsgard is az övét. Kivéve azt a részt hogy az autista zseni karakterébe nem igazán fér bele a család mint olyan, de értem én, hogy miért volt erre szükség, bizonygatni kellett a család szentségét. Mindenesetre elég zavaró mellékszál volt. Nem volt ez olyan rossz film, egy modern feldolgozása volt annak hogy igazából a földről semmi anyagit sem viszünk magunkkal, az életünk kiszámíthatatlan, felőröl a felesleges harc a pénzért, miközben az élet értelme a család és a szeretet... Píísz
LajtaJ 2021 márc. 05. - 08:11:37
Festett hajjal Salma Hayek nem annyira jön be nálam....
8/10
sexykex 2020 okt. 22. - 00:02:13 8/10
Ha egyszer meglátogatnak a marslakók és én szeretném bemutatni nekik, hogy milyenek az emberek, akkor ez lehetne az egyik film, amit levetítenék nekik. Szóval nem érdemes ujjat húzni velünk, mert vannak különleges képességű elmék, vannak elképesztően kreatív egyedek, és csodálatos harcosok az emberek csapatában. És nekünk teljesen mindegy, hogy milliszekundumokról, milliárdos vagyonokról, emberek, gépek vagy idegenek elleni küzdelemről van szó. Mi legyűrtük múltunk ordas fenevadjait, le fogjuk győzni a Földet és egyszer, ha időnk engedi a kozmoszt is, hiszen mi magunk vagyunk a halál és egyben az élet is.
k11zoltan 2019 aug. 18. - 11:55:29
Thriller? Amúgy egyszer nézhető.
4/10
Lex Ikon 2019 aug. 13. - 00:04:00 4/10
"Nagy szamárság az élet: sok gürcölés, teher, hogy kitelve legyen minden percünk, s valójában mindvégig semmit se tettünk!"
4/10
Sunboy 2019 aug. 09. - 19:48:33 4/10
Az átlagosnál egy fokkal gyengébb. Az elgondolás egészen jó volt, aztán valahogyan érződött a megfelelési kényszer a nézők felé... Egyik oldalon akar valami izgalmasat nyújtani a fő eseményvonalon, de nincs alaposan kidogozva, és a végére konkrétan elhal... A drámai párhuzam pedig annyira nem drámai, már szinte néha gügye ..... Annyira nem alkotott maradandót, hogy a teszkós 199 Ft-s dvd-k között landolna egyből :/ 4/10
perry 2019 aug. 06. - 15:48:45
16 milliszekundum az életünkből semmi talán egy szempilla rezdülés, vagy inkább egy kolibri szárnyának rezdülése. Ebben a globális világban ennyi idő dollár milliárdokat ér emberek gazdagodnak meg és csúsznak le az információs sztrádáról. Tökéletesen megértem azt a nézőt aki Tőzsdecápák mozit szeretet volna látni izgalommal és feszes sztár szereposztással. A mögöttes drámákat hanyagolva és a sztárok színészi alakítására koncentrálva. A kolibri projekt bizony nem ilyen dialógusok halmaza, elmélkedés a gondolkodó emberről. Arról , hogy álmaink vannak és megakarjuk azokat valósítani. Mert kérem mit is teszünk ha zseniálisak vagyunk, kitalálunk valamit ami izgalmas és eltökélten létre is akarjuk hozni azt. Az ember már csak ilyen, hegyeket mozgat meg a szó valódi értelmében egy információs elsőségért. Rendületlenül hisze önmagában, jön-megy intézkedik alkot és létrehoz. Bizony, van az úgy mikor már sínen vagyunk beüt a krach. Addig is küzdünk "förtelmes főnökkel" hisztérikusan aggódó befektetővel és az élet gondjaival. Csak a célt látják és néha az szentesíti az eszközt, itt vetődnek fel a morális kérdések, mi lesz a mikroközösségünkkel, családdal és barátokkal az életünkkel amit beszippant a cél. Mint mondtam mi lesz akkor mikor rájövünk, hogy életünk hirtelen véget is érhet, hogyan kell akkor értékelnünk vagy átértékelnünk az előttünk álló időt. Érdektelenné válik a munkahelyi cselszövések a saját cselszövéseink , megérint a halál közelsége. Bebizonyosodik , hogy csak családra számíthatunk, testvérre , apára, anyára akik feltétel nélkül hova tovább érdek nélkül vannak velünk, vesznek részt az életünkben. Mert mi is maradhat nekünk és erre szép pillanatok sorozata az amis közösségbe való való visszatérés ahol nem számít a vagyon nincsenek intrikák csak a napi élet szép és rossz pillanati. Igen, kissé melodrámára hajazó a haldokló testvér és a báty amint az esőt bámulják , az esőt ami életet ad és képletesen mosdat és felkészít egy végtelen útra.
Aki nem szereti a lassan építkező dialógusokból építkező, gondolatgazdag filmeket nézni annak azt javaslom lapozzon tovább. Aki pedig azt mondja ez milyen "irreális" az gondoljon bele az élet már csak ilyen.
5/10
pihes 2019 aug. 06. - 14:49:03 5/10
Értéktelen dolgokért küzdünk, miközben az időt nem értékeljük!
Nagyot nem dobott semmi a filmen.

5/10
9/10
Nicedodo 2019 jún. 27. - 22:03:46 9/10
Tetszett, úgyhogy nem teljesen értem az alacsony pontozást. Szerintem sokan úgy kezdik el nézni mint egy pörgős "megkopasztjuk a gonosz gazdagot hogy mi szegények is gazdagok legyünk" sztorit, de ez a film nem ennyire egyszerű. A vége pedig számomra meglepetés volt, nem ezt vártam, de talán emiatt is maradandóbb élmény lesz mint a hasonló tematikájú de könnyedebb mozik.
3/10
Gaddemon 2019 jún. 25. - 01:19:30 3/10
Unalmas film tele csupa idegbeteg karakterrel.
5/10
blood.1 2019 ápr. 24. - 01:28:39 5/10
Jaj de unalmas.
10/10
Zoetarsis 2019 ápr. 15. - 13:15:52 10/10
Szerintem kifejezetten szórakoztató film volt.
2/10
Hungariancorazon 2019 ápr. 05. - 23:14:41 2/10
Szörnyű. Irreális.