Esküvő után

Bakancslistához adom
After the Wedding
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 112 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex júl. 31. 11:16:54 7/10
Valahogy sejteni lehetett, hogy az indiai árvaház vezetőjének nem véletlenül kellett Amerikába utazni. A feleség ötlete talán egyedi, de kifejezetten logikus lépés. Julianne Moore alakítása tartotta életben és vitte sikerre a filmet.
Nem láttam az eredetit, bár tudom, hogy ez remake. Állítólag kultfilm, Mikkamakkáék szokás szerint agyon is dicsérték. Mielőtt megölne az unalom, majd megnézem. (Egy hét alatt el szoktam mindent felejteni, sajnos erre a filmre még emlékszem.)
7/10
Nótárius máj. 27. 12:53:55 7/10
Isabel (Michelle Williams) életét a kalkuttai árvaházban nevelkedő gyerekeknek, az ott végzett munkájának szenteli, már vagy húsz éve, Theresa (Julianne Moore) egy médiavállalat multimilliomos vezetője, aki művész férjével (Billy Crudup),

annak lányával

és ikerfiaikkal New Yorkban él. Amikor Isabel-nek felajánlanak egy rejtelmesen nagylelkű támogatást a pénzügyi nehézségekkel küzdő árvaház számára, New York-ba kell utaznia, hogy személyesen találkozzon a jótevővel, Theresa-val. Ott aztán kiderül, hogy kinek (!) lesz esküvője. Egyben fellebben a fátyol a titokzatosság Isabel múltjában gyökerező mibenlétéről, valamint arról, hogy mennyire véletlen (!) a találkozása a régmúltjának meghatározó szereplőivel, amely végül, az egész addigi életét mérlegre tevő, drámaian sorsfordító döntés elé állítja.
Szerintem Michelle Williams főszereplőként eléggé kívülálló érzetűen, kissé réveteg jellegtelenséggel játszott, de ennek mintegy ellenpontjaként Julianne Moore érzelemgazdag lénye a szerepébe lényegülten, drámai hitelességűen karakteres volt.
Összességében, a kérdőjeleivel együtt is, több szempontból elgondolkodtató és érzelmileg is összetetten intenzív hatású, színvonalas film,

megrázó, de a továbblépés reményének esélyt adó végkifejlettel.


Egyébként ez a film az ugyanevvel a címmel és tartalommal 2006-ban megjelent dán-svéd filmdráma "amerikanizáltan" könnyedebb stílusú változata.
Szerintem, akár igényesen érdekes összevetésként is, mindkét filmet érdemes megnézni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu