Szunnyadó vérebek

Bakancslistához adom
Sleeping Dogs
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál-amerikai krimi, thriller, 112 perc, 2024

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Roy Freemannek (Russell Crowe), az emlékezetvesztéssel küzdő volt gyilkossági nyomozónak egy korábbi ügy kerül a látóterébe, amire szintén nem emlékszik. Mivel egy halálsoron várakozó ártatlan ember élete a tét, Freemannek össze kell szednie az évtizedes gyilkossági ügy brutális bizonyítékait. Az eltemetett titkok és árulások gonosz hálója, amely a nyomozása során feltárul, a saját múltjához látszik kapcsolódni. Csak az ösztöneiben bízhat, míg végül szembesül a dermesztő igazsággal. Ám néha az a legjobb, ha a vérebeket hagyjuk tovább szunnyadni.
Bemutató dátuma: 2024. április 18. Forgalmazó: Prorom Entertainment Kft.

Stáblista:

Szereplők

Roy Freeman
Laura Baines
Joseph Wieder
Jimmy Remis
Emily Dietz

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Pimpalini ápr. 24. 21:21:35 Előzmény Ildikó Nóra
Szerintem is kicsit télapós volt.
Az eredeti, baleset előtti karaktere volt az igazi.
Egyébként maga a sztori szerintem sem rossz.
Pimpalini ápr. 24. 21:17:31
A moderátortól (ha van ilyen) kérdem, hogy nem lehetne a spoileres hozzászólásokat törölni?
Mert én láttam már a filmet, de mi van, ha valaki meg szeretné nézni, s olvassa az itteni kommenteket?

Egyébként a filmről pár szóban:
Krimi, amelynél a sztori lassan csörgedezik előre, túl sok esemény nincs, nyomasztó hangulat viszont van. Utóbbi oka elsősorban Crowe karaktere, aki öregsége és betegsége miatt szenved, szinte minden cselekvés, ténykedés nehezére esik, s ezt szenvedés nézni.

SPOILER
Emellett kapunk egy klasszikus, és jól felépített femme fatale karaktert, akit Karen Gillan színésznő jól formál meg. A film közepi, film végi fordulatok ülnek, s krimihez illő a befejezés.
Csókás Márton karaktere olyannyira tenyérbemászó, és aljas, hogy szinte kiált a baseball ütőért.
SPOILER VÉGE

Cselszövésben nincs hiány, ami kell egy krimihez, az ebben a filmben megtalálható.

Egyszer nézős film, számomra azért, mert szomorú Crowe-t ilyen állapotban látni. Hiába, a 60 év az 60 év...
8/10
Ildikó Nóra ápr. 24. 18:21:28 8/10
A történet, szereposztás, a film hangulata és a végén a csavar, meglepő befejezés tetszett, kikapcsolódásképp érdemes megnézni. (Russell C-nak nagyon rosszul áll az ősz szakáll.)
9/10
luci87 ápr. 22. 17:51:44 9/10
Hosszú film,helyenként vontatott,de izgalmas,és több csavar is van benne..A végén nagyon meglepődtem,ki is az igazi gyilkos.Nekem tetszett.
3/10
Fanfan77 ápr. 21. 22:54:20 3/10
Azt akartam írni, hogy véletlenül volt szét drogozva az áldozat lakásán is......vicc.... a filmben egész végig a volt társát kérdezi, hogy mi történt a búnügyben.... a volt társa hogy miért nem mondja el neki, hogy nem emlékszel, te ölted meg a fickót, mert a feleséged megcsalt vele.... a végén hab a tortán, hogy 1 könyv miatt zsarolnak, gyilkolnak akiknek az első gyilkossàghoz semmi közük nem volt... hogy miért fognak fegyvert a gyilkosra, miért nem mondják neki el hogy ő a gyilkos.... rejtély.
3/10
Fanfan77 ápr. 21. 22:26:14 3/10
Borzasztó woke...... Fantasy..... a feketét skinheadek erőszakolják a börtönben.... 10 év után jön rá, hogy ártatlan.....egy bolti lopása volt a gyerekének tápszerért..... a gyilkosság áldozata is csak véletlenül volt ott 😀 😁😁😁😁😁