46. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 40 perc, 2011

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

John Malkovich, Kim Ki-Duk, Monte Hellman, Martin Donovan - néhány név azok közül a filmsztárok közül, akik megszólalnak idei különkiadásunkban. Több mint 220 nagyjátékfilm a világ minden részéből, egy barátságos, emberléptékű filmes mustrán, ahol a filmsztárok vörös szőnyeges bevonulásai és a hátizsákkal odazarándokoló egyetemisták jól megférnek egymás mellett. Hangulatos összefoglaló Közép-Európa egyetlen A kategóriás fesztiváljáról.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2011 szept. 18. - 00:06:12
Természetesen igazad van van, más fesztiválokon vetített filmekrõl van szó a Segítség 2011 filmnek van jelezve és a többi sem lehet sokkal több mint 2010.
Ezek a filmek nem versenyprogramok.
Válogatás a partnerfesztiválok filmjeibõl név alatt fut.
A verseny rövid és doku. filmek kategóriájában van.
Valamint egy ökumenikus szekcióban.
adamnagysweetmovie 2011 szept. 17. - 23:57:38
Amúgy ez a beszámoló nagyságrendekekl verte a TIFF-es vagy a Gdyniai közhelyes-unalmas tudósításokat. Néha vizuálisan is érdekes volt egy-egy montázs, szuperközeli.
Bár nekem túl trendi volt, a narrátornõ hangja valahol idegesített. Viszont ahogy minõsítette az egyes filmeket, az meg kifejezetten tetszett, végre valaki meri vállalni a negatív véleményét is! A felfokozott tempóba belefért egy Szabó István interjú is, és szerencsére hagyták is beszélni. Megszívelendõ tanácsa, hogy sok filmnél a vonzó-szórakoztató forma mögött kevés a közölni akart gondolat, a filmmûvészetet maga alá gyûrte a szórakoztatóipar.
adamnagysweetmovie 2011 szept. 17. - 23:50:56 Előzmény perry
Biztos vagy benne, hogy ez mind a versenyprogram része volt? Sztem jórészük az infos vetítésekbe sorolhatott bele (lévén más fesztiválon már bemutatták), ami a legtöbb A-fesztiválnál a legizgalmasabb program.
De ezért nem kell nagy felhajtású fesztivál, egy Titanic vagy Cinefest-méret bõven elég lenne, elhozni az elmúlt 1-2 év minõségi filmtermését.
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 17. - 22:35:38
Igen, és ez miatt nem jutott el a fülemig. :)
perry 2011 szept. 17. - 22:00:57
Pedig a Nemzeti Erõforrásék is benne vannak, igaz ami nem Bp. történik az nincs is:)
Ford Mustang 2011 szept. 17. - 21:55:31
Azt nem tudom, sajnos arra minden évben van pénz.
Sajnálatos módon errõl a miskolci fesztiválról nem is hallottam, ezt nem zengték be olyan nagy innovációval egyik híradóban sem.
perry 2011 szept. 17. - 21:37:52
Félelmetesen jó a nagy filmek válogatása, ma láttam a Tate Taylor Segítség moziját, holnap Makus Schleinzer Michaeljét nézem meg.
Jan Komasa : Öngyilkosok szobája
David Dusa: A romlás virágai
Villeneuve: Felperzselt föld
Rebecca Daly: Halálos ébredés
és még vagy 8 ez évben gyártott mûvészfilm
offtopic
adamnagysweetmovie 2011 szept. 17. - 21:28:04
Oké, de mindezzel együtt válságban van. Ahogy nekünk sem egy A-kategóriás fesztiválról kéne vizionálnunk, hanem hogy olyan mûvészfilmek eljuthassanak a közönséghez, amiket az összeomló magyar forgalmazás képtelen behozni. Ezt pótolta a Titanic, szerintem vitatható színvonalon, de idén már nem kaptak pénzt (egy ötnapos nemzeti vágtára mért van??????), és pótolja Miskolc, ahova nem tud mindenki könnyen lejutni és most még ezt a csinnadratta kormányfilm-fesztivált is szeptemberre rakják jövõ évtõl. Szóval teljes sötétkamra.
Ford Mustang 2011 szept. 17. - 16:29:03
A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivált az egyik legidõsebb filmfesztivál a világon. Közép-Európa egyetlen 'A' kategóriás nemzetközi filmfesztiválja az utóbbi években világszerte ismertségre tett szert és Európa egyik legjelentõsebb filmfesztiváljává vált, melyet általában minden év júniusában tartják Karlovy Varyban, Csehországban.
A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál '48-ban vált nemzetközivé. A filmeket '51 óta nemzetközi zsûri értékeli. A fesztivált az 'A' kategóriás filmfesztiválok közé '56-ban sorolták be.
A fesztivál fõdíja (magyarul) a Kristály Glóbusz. '00-ben a 35. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon a fõdíj új külsõt kapott: egy nõi figura áll a talapzaton és tartja a kezében a kristály Glóbuszt.
adamnagysweetmovie 2011 szept. 16. - 20:55:01
Évek óta gyenge sajnos a versenyprogramja, de ez mondjuk világjelenség is, ami a kisebb A-kategóriás fesztiválokat még erõsebben érinti.