A bosszú iskolája

Bakancslistához adom
Pretty Persuasion
amerikai filmdráma, 108 perc, 2005

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A gazdag, elkényeztetett lányok, Kimberly, s az őt követő Randa és Britanny, akik egy előkelő Beverly Hills-beli főiskolán színészetet tanulnak, bosszúból megvádolják angol- és drámatanárukat, Percy Andersont, hogy szexuálisan zaklatta őket. A hírt felkapja a helyi média egyik becsvágyó újságírónője, Emily Klein, aki ettől reméli szakmai karrierje emelkedését. A történet megrengeti az iskola, a város és valamennyi szereplő életét.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
The Cortez 2022 febr. 25. - 21:48:13 9/10
Ez a film egyfelől egy, a hamis nemi erőszak-vád intézményéről szóló dramedy, mivel tökéletesen bemutatja az elkényeztetett, pszichopata/szociopata kurvák szarkavarásait, számító természetét, bosszúállását, manipulációs technikáit és másokat ártatlanul bemocskoló, önző törtetését. Másfelől viszont egy szatíra, amely a pénzes családok, a különböző vallási közösségek + a média mellett, a gimis tinivígjátékokat, azok tipikus szereplőit, majd a játékidő felénél mintegy műfajt váltva, a tárgyalótermi drámákat gúnyolja ki.
Az alkotás viccesen idétlen szereplőket vonultat fel. James Woods végigröhöghető a züllött, gusztustalan, folyamatosan zsidózó, nagy ritkán érvényes szövegeket is elsütő fater szerepében. A dialógusok, valamint a szituációk egy része teljesen abszurd, a flashback-ek pedig faszán, részletesen ki lettek dolgozva.
Ami a félelmetes az egészben az az, hogy a tanárát hamisan vádoló picsát hitelesen alakító Evan Rachel Wood, a Valóságban 2021 februárjában Marilyn Mansont MeToo-zta meg kísértetiesen hasonlóan.
10/10
rebekar 2017 nov. 30. - 11:24:00 10/10
R`egi nagy kedvenc! 10/10
kaveva 2010 máj. 02. - 17:06:07
Szerintem is kicsit Vad vágyak, Kegyetlen játékok keverék, de mégis más... nagyon jó film, Evan Rachel Wood játéka pedig engem lebilincsel.
berlanga 2010 máj. 02. - 08:01:15
A Kegyetlen játékok és a Vad vágyak keresztezõdéseként is fel lehetne fogni, a végén egy csavarral. De ez a hasonlóság annyira nem volt zavaró, jó film. James Woods apafigurája mindent visz...