A fiók

Bakancslistához adom
The Jacket
amerikai-német thriller, 103 perc, 2005

Értékelés:

258 szavazatból
Szerinted?

1992-ben a veterán Jack Starks (Adrien Brody) amnéziás állapotban tér vissza Irakból és hamarosan rendőrgyilkosság vádjával elmegyógyintézetbe zárják. Egy különös orvos, Dr. Becker (Kris Kristofferson) kísérleti gyógyszerek felhasználásával ijesztő kezelésnek veti alá. Az eljárás 15 évvel későbbre, egy jövőbeli hallucinációs utazásra küldi Jacket, ahol kétkedve kell szembesülnie egy olyan jövővel, amelyben ő már nem játszik szerepet. Jackie (Keira Knightley), akivel a gyilkosság előtt utoljára találkozott, és aki azóta felnőtt, közli vele, hogy Jack Starks pár nappal a kezelés megkezdése után meghalt.
Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kaliff 2022 márc. 26. - 21:23:42 Előzmény tonmarton
Kár, hogy ennyi energiát fektettél a hozzászólásodba, és ennyire érthetetlen lett. Érdekelt volna.
8/10
Ildikó Nóra 2020 nov. 22. - 20:28:32 8/10
A film tetszett (a hangulata, zenéje, szereposztás is), érdekes, izgalmas volt. Adrien B. ezen filmben is nagyon jól játszott, jól állt neki a szerep. A film nem átlagos, hétköznapi történettel; ajánlom megnézni.
8/10
nick név 2019 aug. 24. - 03:11:05 8/10
Nehéz erről a filmről érdemben mit mondani, nem hibátlan, "nagyon" misztikus - potenciális filmes veszélyforrás -, számomra nem is feltétlen örök érvényű, mégis van benne valami. Amellett, hogy A fiók elmegy a saját hátán is, a hangulata, a szereplők/színészek közötti kémia és a karmikus, morális rétege megteremt egy bizonyos kivételes atmoszférát, ami valakinél működik, valakinél meg nem. Nálam nagyon is működik.
Bár nem kimagaslóan, de ebben a filmben speciel Adrien Brody is tényleg jól hozza a szerepét, nekem nem volt olyan érzésem, hogy itt már megint Adrien Brody szenved és örül xz karakter helyett.
csicso82 2019 júl. 23. - 11:51:45
10/10 IMÁDOM, jó történet, jó szereplők, jó zene a film vége pedig felemelő.
3/10
pihes 2019 jún. 25. - 14:43:31 3/10
Elég nyomasztó film, ami már inkább fárasztó.
Ezt jóra nem értékelem!

3/10
2/10
stupek2 2018 dec. 15. - 09:00:55 2/10
Amilyen érdekesen kezdődött, olyan középszerű, szinte unalmas let a fiókban. Én nem néztem tovább a kínlódását, magamat se kínoztam.
tonmarton 2014 márc. 09. - 19:37:34
baromira nem figyeltem a helyesírásra, tegyétek túl magatokat rajta pls :) köszi


elõször is: könyöröm ne írjunk már olyanokat, hogy "nem értettem ezért tutijó film" meg "elaludtam rajta, de tetszett" mert idegbajt hoz rám. aki ilyenre gondol, akkor vegye a fáradtságot, hogy mégegyszer megnézi, hogy 1 megértse teljesen, 2 kibírja elalvás nélkül. és utána mondja, hogy ez dejó volt vagy nem

másodjára. a film egyszer nézhetõ. megértem minden oylan indokot, aki odavan érte, de annyira keszekusza az egész, és logikátlan, hogy tönkreteszi a filmet, és olyan érzése lesz tõle az embernek, hogy leültek a srácok, és kitalálták hogy csináljunk egy atom "mindblow" filmet, minden mindennel összefügg, stb. ami valamilyen szinten meg is van a filmben, VISZONT egy csomó többi részt teljesen logikátlanná tesz. mégpedig:
.............SPOJJJJLER.......

Kezdjük azzal, hogy jaj a kis arab gyerek ugyanaz mint a babar vagy ki, aki végig nem beszél. valaki írta, hogy "a háború után átköltöztek" PERSZE amerika arról híres, hogy ha irakba kinyirsz egy katonát, kapod az ingyen zöldkártyát az usába. gondolkozzunkmár. (bár vegyünk innen akkor azt a variációt, hogy a fejlövés után már csak kómába van és ott kézpel mindent, akkor mivel más gyereket nem látott a közelbe babart ugyanúgy képzeli el mint az iraki gyerek. (ez meg megint hülyeség, mert miért képzelné el a gyépés gyereket olyannak, mint aki õt lelõtte? lehetne ázsiai, fekete, fehér, hupilila, lány, küklopsz, akármi.) de akkormár a többi szereplõ is a katonatársa meg iylenek lennének, szóval ezt ezért lõném ki.

Utána amit nem bírtam megérteni. kislány kíváncsi jaj dögcédula stb, tetszik neki. de egy fickó miért volt rá ekkora hatással, hogy a végén mikor csak úgy beugrik hozzájuk, tehát 2x 5percet találkoztak, megsiratja kb.. oké, belefér. nagyon kedves volt, nem volt apja ilyenek. HA az elsõ fejlövést túlélte és még járt kelt, ne mondjon már olyat hogy elõször amikor meghalltam. mintha valami hegylakó lenne vagy nemtom, pedig csak 1:100000000000 hogy túlélte a fejlõvést, mákja volt. de ha ez igaz, akkormár tuti hogy az egész nem képzelgés, és idõt utazik, mivel olyan infokkal jön vissza, ami másokra is kihatással van, (pl babar akit nem is látott még, kiscsaj címe, doki korábbi betegek, bár ezt lehet összetudta volna szedni, itt inkább a kisérteni foglak, valszeg a dokit más is megkereste-ez nagyon fontos lesz, erre visszatérek még- meg a halál pontos ideje)ezért mindenképp idõutazás van és ugye jön a paradoxon, hogy elõremegy megtudja babart hogy mentik meg azt elmondja és mindenki örül. ÉS ez az egyik legfontosabb dolog, hogy a nõ máshogy nem tudta volna, nem csinálta volna, csak azért mert hitt a fickónak. hitt abban hogy tényleg a jövõbõl jött ezért csinálta meg a kezelést, ami természetesen sikeres lett.

vizsgáljuk meg, kívülrõl, hogy mi történik:
1, a doki kísérletezik rajta nem tudni milyen gyógyszerrel, aminek a mellékhatása, hogy beállnak mint a gerely és jövõbe utaznak. ott a james bond, õ is mondja hogy hogy kell, mit kell hogy jól lehessen csinálni stb.
2, a doki tudja, hogy a csávó nem õrült, ergo, megtudhatná hogy milyen a gyógyszer mi történik, kicsit beszélhetne vele értelmesebben is
3, a csaj tudja hogy gáz van, majd infot kap a jövõbõl
4, a csávó tudja, hogy megfog hallni, de pont a nõnek nem mondja el a jövõben, hogy HÉ én vagyok, csak a dokinak meg a verõlegénynek, hogy még véletlenül se kapjon semmi értelmes infot, és ne tudjon segíteni saját magán.(amúgy ha nem hal meg akkor sincs semmi gond a filmmel, mert még halála elõtt megment mindenkit, max akkor vmikor kikerül elmehetne faternak a kiscsajhoz, vagy idõsen meglátogatná,vagy csak élne. mert igazából az elgyengülés miatt halt meg)mer pl a 12 majomban meg az idõ uraiban az a pláne, hogy meg kell történnie a dolognak, hogy a kör körbemenjen. de itt meg anélkül is megy a jövõbe.

na és itt a négy dolog alapján, ami kiverte a biztosítékot, hogy egyrészt a szõke csaj, (nancy tesója a weedsbõl) TUDTA hogy a csávó a jövõbe volt és babarnak sikerült a kezelése, a fõmufufti doki szintén, mivel sorolta a neveket (de vegyük úgy hogy ezt elmondták neki, és a doki csak a jövõben realizálja ezt, mikor meglátogatja és beszél vele)
KÉT TUDÓS. és azon bajlódnak, hogy mivan a szaros páciensekkel, mikor IDÕUTAZNAK a gyógyszerrel? haggyukmár. legnagyobb tudósok lehettek volna, hogy kitalálták ezt a dolgot, gyógyszer+kiskamra vagy csak gyógyszer. eszükbe se jutott? ott volt a ketyós másik csávó, a csajnak csak rákellett volna kéreznie nála miután meghalt a zongorista, hogy te figyu mikor téged fiókoltak te is utaztál, vagy beszél a dokival, hogy õ tud errõl, próbáljuk ki rajtam. 4órát kibirok, ha meg gáz van akkor segítetek. másik csávó nem halt meg pedig tolták vele is, asszem róla annyit tudunk, hogy 2004van a sírjára írva. nem biztos, egyszer láttam, és egyenlõre nem tervezem az újranézést :)

na de tovább. nagyon nemes, szép szál, hogy megmenti a kislányt, de hamár ekkora ketyós narkós a mutter, hogy leüvölti a kocsinál, simán beengedi a házba, meg elhsiz neki mindent? és azért az egy levél miatt, amibe mit tudott leírni? lányodnak olyan élete lesz mint neked. híííííha. mintha eddig azt hitte volna, hogy majd nagy májerlesz a gyerek miközben õ a fatövében hányik nem?. na mindegy. ez már nagyon szõrszálhasogatós dolog, ott a hepiend, sikerült megváltoztatni a jövõt, és megmenteni 2 életet+ csóri babar is szóra lett bírva.

rendõrgyilkosság: ujjlenyomat mindenhonnan: kormány le van törölve semmi nincs, mondjuk a kilincs is, csávó az anyósülés oldalon fekszik a hóban, és azon az oldalon van neki ujjlenyomata a kocsin. fegyver mellette, letörölve. mi értelme volt? minek ölte meg? semmi indíték nincs. lopott kocsi ha egyedül lett volna. mitõl ájult el? sokk? vagy mintha vért is láttam volna nembiztos. oké, kell vmi bonyodalom, belefér.

miabrének vágják oda 4szer a csávót hogy iszogat, meg mászkál, meg nemtom, full felesleges szál, meghogy a jamesbond gyereke- vki írta- telljesen felesleges szál...

VÉGÜL a csávó ment elõre, hátra, gyerekkorába is, miért nem ment vissza PL irakba, hogy instant kinyírja az irakigyereket, vagy bebújjon a kocsimögé. MIÉRT nemment vissza a vermonti sétáláshoz, és nem szált be a ketyós kocsijába, hanem sétált ovlna tovább. bár ez is eléggé szõrszálhasogatás, de eléggé belejöttem a dolog fikázásába :)

Összegezve: nem egy szar film, de ha valaki ilyet akar csinálni, akkor könyörgöm legyen már kicsit alaposabb. mert úgy megéri ilyet csinálni, fõleg hogy ezen elgondolkoznak az emberek, többször megnézik, stb stb, akkor minden szart észrefognak venni, mégegy indok, hogy alaposak legyenek. szóval nem olyan szar film, de össze van csapva, jó dííp csodafilmet akarta, és ezért nekem nem tetszik. kicsit gondolkozhatott volna jobban, értelmesebb dolgokat is csinálhatott volna. JAJ arról nem beszélve, hogy fel sem tûnik neki hogy kikerült a kórházból, és ott lazul egy büfé mellett. semmit nem próbált kideríteni. hol van, hányóra, mi van a zsebébe, nem sérült e meg, a testén a sebek megvannak e, hol a cucca, kivel van ott, na mindegy.

................SPOJJLER..................

szóval szerntem 10/6 mer végülis nem szar, csak logikátlanok amiket itt leírtam dolgok. de aki atom el van csöppenve, meg atyaisten 10x megnéztem, na õket tényleg nem értem, mert ebben a kategóriában ennél sokkal jobban megcsinált filmek is vannak.

de azért jó szórakozást kívánok mindenkinek hozzá, egy nézést megérdemel, hogy mindenki maga döntse el ,hogy csipi vagy nemcsipi. vagy mégtöbbször megnézze.

pacsi mindenkinek, sziasztok
Csonger 2013 márc. 09. - 21:42:14
Nem mindennapi film. Izgalmas, jó. Akkor ajánlom, ha már sok volt a robbantgatós lövöldözés, az altesti poénok vagy a kosztümös romantika. Ez ugyanis nem felhõtlen szórakoztatás.
jerome86 2013 febr. 02. - 09:43:11
Kissé gondolkodni kell a dolgokon, hogy mi is történik a filmben, de ettõl még jó. Igaz nem szokványos volt, de aki az elsõ félóra után kikapcsolja, az ne is várja hogy megértse. Hány olyan film van amiben a legvégén derül ki hogy mégis mirõl van szó egyáltalán.
Topicica 2013 jan. 10. - 14:31:47
Engem az gyõzött meg arról, hogy ne nézzem meg, hogy tulajdonképpen senki nem érti, mi lett a vége. Biztos nagyon jó film lehet :)
9/10
sanderb 2012 szept. 03. - 09:56:25 9/10
Az idõsíkok keveredését kedvelõk részére kötelezõ darab, a maga nemében kiemelkedõ alkotás. Az idõparadoxon elfogadásával bárki számára jó kis filmes csemegét szolgáltat az érzelmek tapintható megjelenítésével, amiben a szereplõk - és kiemelkedõen Adrien Brody - jeleskednek. 10/9
7/10
Sadenal 2012 jún. 21. - 14:11:27 7/10
Érdekes kis filmecske volt, de annyira nem, hogy megvegyem díszdobozos kiadásban. :)


10/7
3/10
durkopeter 2012 máj. 12. - 23:31:31 3/10 Előzmény n4poleon
Hát ez a film ritka rossz volt. Gagyi történet, gagyi megvalósítás, unalmas jelentek, és a legvégéig egészen úgy néztem: ez meg mi a fene? Tök logikátlan az egész. A vége jó volt, de annyiért nem volt érdemes végigszenvedni 1 óra 40 percet... Hogy lehet ez 8,3-ra értékelve? Részemrõl 3-mas.
7/10
n4poleon 2012 máj. 03. - 21:32:38 7/10
Jó film, de a vége túl szentimentális és kiszámítható.
6/10
tibicamon 2012 febr. 21. - 21:34:35 6/10
Megnéztem, mert olvastam hogy elég bonyolult és komplex történet. Nos szerintem abszolút nem az. Konkrétan annyi, hogy a fickót több alkalommal benyugtatózzák és ezáltal a gondolataiban látja mi történik a jövõben, majd "kijózanodva" pedig elmeséli az ott látottakat, amik valamiért igaznak bizonyulnak.
Az ember számára felvetõdik a kérdés, hogy létezhet-e jövõbe látás (ily egyszerû módon)? Ezen kívül más extrém dolog nem történik benne. Szóval sokkal nagyobb mutatványra számítottam. Emlegették a Pillangóhatást, ami tényleg fényévekkel jobb és azt újra megnézve, jönnek elõ addig jelentéktelennek tûnõ részletek. Ez a film viszont könnyen érthetõ, nem marad sötét folt, nem kell különösebben gondolkodni! Érdemes megnézni.
9/10
Spooner 2011 dec. 01. - 18:36:14 9/10
Nagyon jó film kiváló történettel, érdemes megnézni!!
6/10
Ze74 2011 nov. 06. - 14:31:16 6/10
Ha akarom értem,ha akarom nem,ettõl függetlenül nem volt rossz.
9/10
parduccica 2011 szept. 26. - 12:35:48 9/10
nekem nagyon tetszett. érdekes volt és nem szokványos
6/10
Rahar 2011 júl. 19. - 13:17:56 6/10 Előzmény csibu
Hasonló véleményem van nekem is, csak nekem egy picit kevésbé tetszik, 6 pontra értékeltem. Én egy kicsit másként oldottam volna meg a cselekményvezetést.
3/10
truth555 2011 jún. 21. - 12:50:24 3/10
Nekem ez a film érthetetlen és kusza. Érdekesnek érdekes, de egyszerûen a film elsõ felében elvesztettem a fonalat és nehezen raktam össze hogy mi és miért történik, így az egész cselekmény gyakorlatilag élvezhetetlen volt. Lehet hogy bennem van a hiba, de ez nem az én mozim.
Összes hozzászólás