A Föld csodái

Bakancslistához adom
Amazing Planet
amerikai dokumentumfilm sorozat, 2007

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

A Naprendszer, és jelenlegi ismereteink szerint galaxisunk egyetlen bolygója sem hasonlítható a Földhöz: a színtelen sziklák és látszólag jellegtelen gázlabdák között bolygónk szinte vibrál a változatosságtól. Ám a Föld legcsodálatosabb jellegzetességei olyan lassan bontakoznak ki, hogy emberi szemmel megfigyelhetetlenek. A sorozat lenyűgöző számítógépes animációk segítségével kelti életre a leglátványosabb természeti erőket. A vulkánok, az óceánok és a jég felszínformáló hatását így soha nem látott képek segítségével ismerjük meg, miközben bolygónk legrejtettebb titkai tárulnak fel előttünk.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Fecóbácsi 2011 okt. 18. - 21:06:05 Előzmény lancelot28
Amire Te gondolsz, az a Scablands (Varas Földek) felszíni képzõdményei, a Grand Kanyon kanyarulatai kifejezetten lassú erózió eredménye.
lancelot28 2011 okt. 11. - 21:37:51
Ajjjjajjjjajjjj !

Úgy tudom, hogy 2007-ben már elfogadott tény volt, a Grand-kanyont nem a Colorádó-folyó vájta ki, hanem egy-vagy két hatalmas - talán-csak pár napig tartó - özönvíz szerû áradás, mely a Nagy-tavak helyén magasodó moréna-gát átszakadását követte. Sajnálom, hogy ez a film mást magyarár...