A hongkongi grófnő

Bakancslistához adom
A Countess from Hong Kong
angol-amerikai romantikus vígjáték , 103 perc, 1967

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Charlie Chaplin utolsó filmje egy pazar romantikus vígjáték, csupa híres Chaplin-féle furfangos fordulattal. Íróként, rendezőként és szerzőként is jegyzi a filmet, amely egy Hong Kong-ban prostitúcióra kényszerült orosz emigráns grófnő, Natasha története. Natasha a vagyonos amerikai Ogden luxuskabinjában rejtőzködve próbálja kizsarolni, hogy az Egyesült Államokba juthasson. Ám mivel Ogden-nek is megvan a maga terve, és még Natasha bájainak is képes ellenállni, ez a valaha megálmodott legmulatságosabb huzavonák egyikét vonja maga után? A neves főszereplők mellett, ugyancsak bőségesen fordulnak elő fiatal tehetségek. Brando útitársát Chaplin fia, Sydney alakítja, jéghideg feleségét Tippi Herden, a lehető legúribb úriembert Patrick Cargill, Margaret Rutherford pedig egy kótyagos idős úrhölgy szerepében tűnik föl. Hab a tortán, hogy egy maga Chaplin is megjelenik a hajószemélyzet egyik tagjaként!

Stáblista:

Szereplők

Ogden Mears
Natasha Alexandroff
Harvey Crothers
Martha Mears

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2019 okt. 29. - 21:31:56 3/10
Akár egy színdarab. Egy szobában játszódik az egész film. Na, néha van egy-két tengerbevágás is. A hajó a viharban valahogy nem jött át a filmen. Sem a humor.
hanguktaekwondooo 2012 dec. 12. - 23:31:15 Előzmény Miki1900
A Monsieur Verdoux Chaplin legjobb hangosfilmje.
Totál önanalízis,
fõhajtás a Mester elõtt, hogy engedte ránkvetülni árnyékát.

derûre borult napsugárfiú
http://www.youtube.com/watch?v=J4LXKgOxgcc
kevinspéci 2012 ápr. 20. - 16:07:46 Előzmény lszl139
Nos, ha képes voltál ilyen kifinomult stílusban kinyilatkoztatni velem szembeni ellenérzéseidet, akkor föl nem foghatom, mi vitte rá arra Õmakulátlanságodat, hogy az önözõ formulát válaszd kommunikációkísérleted alapkövének, a tartalom és a forma ugyanis ebbõl következõen nemhogy harmóniát képezne egymással, s a (szándékod szerinti) legmélyebb elhatárolódást fejezné ki a megszólított személyétõl, hanem épp ellenkezõleg: az említett (szerintem legtöbbek által érezhetõ) diszharmónia következményeként a hevenyészve fölállított koordinátarendszerben minden eddiginél közelebb kerültél az általam (szerinted) betöltött pozícióhoz - ha nem esünk immáron egybe...


Egyébként a közbevetés helyes alkalmazása:
„az egyetemen – ahová ön valószínûleg nem járt sosem – volt egy öreg professzorunk”
Szóval: gondolatjel – elõtte s utána szóközökkel.

Nem pedig így:
„az egyetemen -ahová ön valószínûleg nem járt sosem- volt egy öreg professzorunk”


Örültem a találkozásnak. És annak, hogy valaki, akinek föltehetõleg (de mit is finomkodok: BIZONYOSAN) fogalma sincs róla, a szóvégi betû helyett egyes szöveghelyeken alkalmazott ’ mit jelent, megállapította rólam, hogy nem végeztem egyetemet.

Mégis: az elõbbiek megfelelnek abbéli bizonyítéknak, hogy sikerült Summa Cum Laude elvégeznem a Cambridge-i Egyetem „Hej, hej, hej, helyes beszéd” levelezõ szakát, vagy csatoljam hajdani szakdolgozatom fénymásolatát is, hogy átfuthasd helyesírásilag s fogalmazásmód-emelkedettségileg?

Megjegyzem: ha valaki egyszer majd (netán; esetleg) azt merészeli kend színe elõtt állítani, hogy aki nem végez egyetemet, az attól még tudhat anyanyelvén helyesen, átgondoltan írni, szellemesen, szabatosan fogalmazni, az nem feltétlenül azért lesz a vastag rács másik oldalán, mert Õ van bezárva „saját agyába belehabarodás” címszóval…

Gyalázatosnak – magam – a látatlanban ítélkezést tartom inkább. De értékeink nyilvánvalóan eltérõek.

Válaszodra kíváncsi vagyok.
Feleletet ne várj, mert neked örökre elnémulok. Most.
lszl139 2012 ápr. 18. - 20:15:40 Előzmény kevinspéci
Kevinspécinek: az egyetemen -ahová ön valószínûleg nem járt sosem- volt egy öreg professzorunk, aki arra (is) megtanított bennünket, hogy: "A stílus nem csk a kellõ szó. A stílus maga az ember."
Az ön stílusa pedig szégyenletes. A magyar nyelv gyalázata.
Anditos 2008 jún. 30. - 14:14:44
Szerintem sem a legsikerültebb filmje, de Marlon és Sophia nagy rajongója vagyok, szóval a film nekem "kötelezõ" darab. :-)
Olvastam Brando könyvében, hogy elég puskaporos volt a hangulat a forgatáson. Két "nehéz" egyéniség, Chaplin és Brando találkozott. Chaplin arrogáns és követelõzõ volt mindenkivel, a fiát, aki szintén szerepelt a filmben, rendszeresen megalázta a stáb elõtt, Brando meg nem az a fajta volt, aki az ilyesmit sokáig tolerálta, egy alkalommal aztán a film közepén kijelentette, hogy ha ez nem változik, akkor õ itt hagyja a forgatást. És Chaplin "behódolt" neki.
Olvastam Chaplin önéletrajzát is, különleges egyéniség volt, egyszerre szerethetõ és érthetetlen. Mint a géniuszok általában. :-)
Miki1900 2008 jún. 30. - 13:59:17
Chaplin volt a pincér, aki benyit a kabinba és megkérdez valamit. Azt hiszem tengeribeteg volt a pincér.

Ezt én unalmasnak találtam. inkább a Monsiuer Verdouxot nézném meg Chaplintõl
kevinspéci 2008 febr. 01. - 10:38:29
Ha jól szórakoztál, akkor mégis elérte a célját.

Rémlik, hogy föltûnt benne a jó öreg Charles is. Pincérként vagy ilyesmi. Nem t'om. Azér' sikolhattál (de szép szó; létezik egyáltalán? :) ) át fölötte, mer' hirtelen történt, mint mikor Hitchcock elhúzott a kamera elõtt kutyát sétáltatva meg hasonlók. Ott volt, de mégse.
kevinspéci 2007 márc. 02. - 07:49:36
Láttam vagy 10 éve. Úgy emléxem, jó film.