A Jackson megyei börtön

Bakancslistához adom
Jackson County Jail
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 84 perc, 1975

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A Kaliforniából New York-ba autózó fiatal asszonyt kirabolják, bebörtönzik és megerőszakolja egy megbízott, akit megöl. A rémálomnak még nincs vége: emberöléssel vádolják, majd megszökik cellatársával, egy fiatal bűnözővel.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
nikato 2023 nov. 11. - 15:15:36 4/10
SPOILER: Azon én is csodálkoztam mitől lett a nő hirtelen koszos, meg, hogy miközben erőszakolták Blake tök nyugodtan végighallgatta. SPOILER VÉGE Hihetetlen, hogy Tommy Lee Jones csak 29 volt, többnek nézett ki.
3/10
stupek2 2015 nov. 14. - 07:45:44 3/10
Kezdem azzal, hogy rossz cím! Abszolút nem a börtönrõl szól!
Sajnos ezt a filmet nem tudom komolyan venni. Mit látok?

Spoiler

Egy ártatlan nõnek nem hisz a rendõr, ezért lecsukja, egy másik megerõszakolja, majd az a rendõr, akinek hajnal 4-kor aludnia kellene, rendõrautóval furikáz a városban, és egy igen széles úton nekimegy egy másik autónak, amik érdekes módon azonnal kigyulladnak.
Aztán több rendõr üldözi a bûnözõt, de az egy tömegbe menekül, ennek ellenére a rendõrök továbbra is lõnek rá, nem törödve az ártatlan áldozatokkal.
Egy bûnözõ nem vall, majd mint látjuk el tud szökni, de inkább végignézi ahogy a nõt megerõszakolja a rendõr, és csak utána szökik el, holott közben szép csendben elszökhetett volna.
A nõ csupa kosz (mitõl?) ruhát cserél, de nem akkor mosdik meg amikor levetkõzött, hanem amikor ujra felöltözött, így ruhástól, erre csupa víz lesz az új ruhája. A következõ jelenetben ujra koszos a nõ arca.
A szökött rabok bemennek egy régi házba, ami már rég nem lakott, de zárva van. Érdekes mód ablakbetöréssel belülrõl ki lehet nyitni, és találnak jó élelmet, amit meg is esznek . Levest, de ki fõzte meg? Nem derül ki.
A menekülõ autó kereke még a földúton is csikorog.
Nem írom le a film végét, de várható, hogy ez lesz, de még így is befejezetlennek tûnik nekem.
adamnagysweetmovie 2012 ápr. 13. - 21:54:48 Előzmény feketevipera
A superb 70's "don't go down to Dixie" Southern-fried drive-in exploitation gem
Ford Mustang 2011 júl. 12. - 21:51:39
Végül is igen...
feketevipera 2011 júl. 12. - 21:22:56 Előzmény Ford Mustang
Egyszer igen, de ahhoz pont elég gyengus, hogy többször már ne legyen kedve az embernek.
Ford Mustang 2011 júl. 12. - 16:00:30 Előzmény feketevipera
Pedig nem rossz, egyszer végig lehet nézni.
feketevipera 2011 jún. 24. - 21:42:32
Nekem nem jött be a film, szerintem túlságosan is öncélúan ábrázolja az erõszakot. Kicsit se füle, se farka jellegû a történet, ráadásul a cselekményszövés és néhány helyzet is eléggé erõltetett (pl. az, hogy a kisvárosban ennyi bekattant ember van: a csapos, a zsaruk), egyszóval túl abszurd az egész. A filmet végig uraló nyomasztó hangulat viszont jó, ez a hatása alatt tartja a nézõt, igaz, a sztori második fele átmegy egy kissé sablonos road movie-ba. Õszintén szólva eléggé vegyes véleménnyel vagyok az alkotásról, de összességében egy közepest meg tudnék neki szavazni.