A kínai konyha titkai

Bakancslistához adom
Confucius Was A Foodie
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető kanadai gasztro-reality, 50 perc, 2015

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Talán mindenki ismeri Confucius, a nagy kínai filozófus nevét, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy nemcsak tanító, de igazi ínyenc is volt, aki azt vallotta: kizárólag frisset és szezonálisat együnk! Christine Cushing, a kanadai séf Confucius tanításait követve több ezer mérföldes utazásra indul Észak-Amerikában, hogy elmélyüljön az anyaország, valamint a bevándorlók történelmében és kultúrájában, amelyek életet adtak és formálták a kínai főzési irányzatokat. A kulináris és spirituális út során megtudhatjuk, hogy az ételek milyen fontos alapkövét képezik kulturális identitásunknak, ugyanakkor hídként is szolgálnak a népek között, így formálva nap, nap után az eltérő szokásokat.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?