A lélek másik oldala

Bakancslistához adom
La mission
amerikai filmdráma, 117 perc, 2009

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Che Rivera San Francisco Misszió nevű negyedében nőtt fel. Korán megtanulta a leckét, miszerint a keménység a túlélés alapfeltétele. Nem véletlen, hogy a főleg spanyolajkúak által lakott környéken tisztelik férfiasságát és erejét. Keményen dolgozik, hogy helyrehozza életét, és a helyes úton járjon. Két büszkesége van. Az egyik a munkája, úgynevezett "ugrálós" autókat készítése. A másik az egyetlen fia, Jes, akit egyedül nevel a neje halála óta. Che nagy kihívás elé kerül, amikor rájön, hogy a fia homoszexuális.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2023 júl. 17. - 21:19:59
Nagyon jó alkotás, többször megtekintettem a művet !
10/10
benvenuto1 2014 okt. 02. - 01:05:05 10/10
Igazából a film végét csak sejteni lehet.
Jól felépített történet.
Slano 2012 szept. 25. - 22:25:39
Nem rossz film, csak kicsit hosszú, a vége felé már unatkoztam. Egyszer abszolút nézhetõ.
9/10
Elena* 2012 aug. 27. - 14:18:28 9/10
Nagyon szép film, örülök, hogy idekapcsoltam most. Szerintem minden olyan szülõnek vagy leendõ szülõnek meg kellene néznie, aki azt gondolja, a gyereke csak addig a gyereke, amíg heteroszexuális. Illetve, hogy az agresszió és a kényszer semmit sem old meg, csak ellenkezést vált ki és tragédia a vége.
Az összes szereplõ remek volt, Benjamin Bratt meg számomra ezzel az alakításával gyõzött meg végleg!

***Spoiler***

Külön nagyon tetszett az apa és a szomszéd csaj kibontakozó kapcsolata, hogy végre nem valami tiniszerelemrõl van szó, hanem érett emberekrõl, akik átéltek már sok mindent, kialakultak, de változásra is képesek. És tetszett, hogy a film végén nincs happy end, hanem, mint maga az élet, nincs vége, hanem folyamatosan formálódik, a résztvevõk alakítják. Az apa elmegy a fiához, és talán végre rendezõdik a kapcsolatuk, hiszen nagyon szeretik egymást. Ugyanez remélhetõ a párkapcsolatról, arról, hogy az apa képes kilépni a macsó karakterbõl, a megszokott az "erõszakkal mindent el lehet érni" magatartásformából, és a nõt elfogadja olyannak, amilyen.

***Spoiler vége***