A majomkirály - Nagy felfordulás az Égi Palotában

Bakancslistához adom
Da nao tian gong
kínai animációs film, 114 perc, 1965

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A gyönyörűen illusztrált film Xi You Ji Utazás nyugatra című irodalmi klasszikusának feldolgozása, amelyben a pajkos Szun-Vu-kung majomkirály betör a Sárkánypalotába, hogy elvegye a Tengeristen aranypálcáját, hogy azzal felforgassa az Égi Palotát. A szemtelen király egyik bajt a másikra halmozza: lovakat szabadít ki az istállóból, tönkreteszi Jáde császár ünnepségét, majd sorra legyőzi az égi katonákat, és felrúgja a mennyei udvar rendjét.

Stáblista:

Szereplők

a mesélő hangja
a sárkánykirály / a Föld hangja

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 04. - 19:37:18
Nem mondtam, hogy el is mentek... :)
A repivendégek megkockáztatóm még ritkábban járnak el, mint a "tíz ingyenjegyet felmarkolók".

De nem vitatom, lehetett teltház, csak ha ez bejósolható volt (hájp, tévéreklám), hogy valamiért cirka 100X annyian mennek, mint egy nyomottárú (6-700 forintos) fesztivál esetén, akkor miért nem szervezték meg ügyesebben... Nekem speciel nincs fél órám, hogy egy (akár üres) nagyteremben ûcsörögjek...
Mondjuk így egy fél napom ráment, és egyetlen filmet se láttam, tehát megérte volna az a 2Xfél óra is akár, ha ezt elõre lehet tudni...
4427 2012 júl. 04. - 15:36:56
Én azt gondolom, hogy az INGYEN az, ami olyan vonzó.

Nemrég pl. a Mûvészben (ahol gyakran 3-4 ember ül a nézõtéren) jöttem ki egy filmrõl.
Az elõtér zsúfolásig tele volt.
Kérdeztem a jegyszedõ, hogy melyik filmnek van ilyen sikere.
A film címére már nem emlékszem, de arra igen, hogy azért voltak olyan sokan, mert a kerületi önkormányzat INGYENES filmvetítése volt, a kerület lakóinak.

Kínait alig láttam ma de. az Urániában.
Azt meg kétlem, hogy politikusok olyan nagyon érdeklõdnének a mozizás iránt. (Lásd: Off Hollywood!)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 04. - 15:20:45
nem ez volt az Uránia / a szervezõ Médiatanács-NMHH utolsó szépséghibája.
A 14h-s Dísztermes elõadásra 5 perccel hamarabb estem be, fõleg mert reggel az ominózus pofáraesés után megnyugtattak, hogy a Díszterembe tuti beférek.
Hát kiderült, nem fértem be oda sem, munkanap, kánikulában nemcsak az Uránia üzemvezetõje, de én sem gondoltam, hogy megtelik az 1200 ülõhely.
Most a szervezõk a szemembehazudtak, hogy õk mindenkinek felhívták a figyelmet, hogy fél órával hamarabb érkezzen. Hát nekem reggel tökre nem mondták...

Kérdés, ha ekkora az érdeklõdés, miért nem adnak ki ingyenjegyet? Ne lehessen 10-et lefoglalni/elvinni, max 2-t!
Az ingyenjegyek adókötelességét nehezen hiszem el, ez amolyan lefegyverzõ védekezésnek tûnik....

Tudod mi a gyanúm? Hogy a helyek nagyrészét protekciósoknak tarthatták fenn, fidesznyikeknek és kínai elvtársaiknak... Persze lehet a keserûség beszél belõlem, de nagyon furcsállom, hogy 1200 nézõ szerda 2-kor összejöjjön....
4427 2012 júl. 04. - 14:36:06
Akkor ma délelõtt együtt mérgelõdtünk!

Mi már f10-kor ott voltunk. Az emeleten kértük/vártuk, hogy az erkélyt megnyissák.
10 ó-kor lementünk, hogy akkor beülünk a fdszt.i nagyterembe...a többit már tudod.

Én azt kérdeztem a vezetõtõl, hogy miért nem adtak ki jegyeket. Meglepõ választ kaptam: az ingyenjegyre is rátesz vmi adót az APEH, amit a mozinak kellene befizetni.
Továbbá, mondta, ingyenjegyekbõl egyesek elvisznek akár 10 db-ot is, aztán nem jönnek.

Szerintem vmi jelképes/kedvezményes árat kellene fizettetni, mert akkor vszûleg csak azok mennének, akik tényleg a filmre kíváncsiak.

A film (?) - angol felirattal:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LNA5I_SKnLc#!

Az imdb 3D-rõl ír.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 04. - 12:01:07 Előzmény 4427
Sztem ez a link másik filmre mutat, sem a kép, sem a rendezõ neve nem smakkol....

Amúgy kösz Uránia, teremcserét hajtottak végre, ezt átpakolták az 1200 fõs díszterembõl az 50 fõs kisterembe, és mindenkivel közölték, aki nem jött sokkal az elõadás kezdete elõtt, hogy sajnos megtelt a kisterem.

Pótvetítésrõl nem szóltak, max annyit mondtak, ülj be egy másik filmre.


Kérdem én:
1) hogy lehet egy fél órával korábbi elõadás esetén úgy dönteni, hogy átpakoljuk másik terembe, ahol még a nézõk nyilván nem gyülekeztek fél órával hamarabb? Így nem lehet összehasonlítani, melyikre van nagyobb érdeklõdés?!

2)Ha nem lehet megállapítani, melyik filmre van több nézõ, miért nem annak az elõadás nézõi szívtak, aki eleve tudták, hogy egy kisterembe jönnek, tehát idõben oda kell érniük, különben lehet nem lesz hely? Az így lecsúszóknak lett volna rosszabb a szájízük, vagy azoknak, akik idõben érkeztek, de közlik velük, hogy teremcsere miatt mehetnek haza???

3) Miért nem lehetett elõre jegyet foglalni a rendezvényre az Uránia honlapján, ahogy más fesztiválokon? Így a látogatottságot is felmérhették volna, és elõre tudtak volna lépni, ha az érdeklõdésben váratlan egyensúlytalanság keletkezik, nem helyben kellett volna rögtönözni.

4) Miért nem lehet pótszékeket bevinni // pótelõadást meghírdetni és nemcsak elküldeni a póruljártakat? (Az elõadások között bõven vannak lyukak.)
adamnagysweetmovie 2012 jún. 29. - 13:57:54
na végre megértettem...
Csak felújították az 1965-ös verziót, ill. némi módosítást eszközöltek, de még az IMDB-n sem találom a 2012-es verziót.

Egy kis infó a felújításról:

Restored and also re-worked into a 3-D version with the help of Los Angeles-based Technicolor, this is not simply a re-issue but virtually a new version for the 21st century, and comes up looking bright and shiny on the big screen.

Made over four years (1961-64) and originally in two halves — the first taking the story up to the initial battle between Monkey King and the celestial warriors, the second continuing with the peach orchard episode and second battle — the film has since 1978 been known in the West as a single movie called Uproar in Heaven 大鬧天宮 (1964), with an English commentary overlaying the Mandarin dialogue. The 2012 version not only expands the original's screen ratio from 1.33 to 1.85:1 (by widening the backgrounds with additional drawings rather than re-cropping) but also features a new arrangement and recording by SHI Jiayang 施佳陽 of the original mono score by WU Yingju 吳應炬, has a new, big-name voice cast and — most contentiously — condenses the original from 110 to 86 minutes (plus six minutes of new end credits).

The loving care with which the whole project has been undertaken by co-directors SU Da 速達 (a TV animator best known for the still-running Dear Tutu 大耳朵圖圖 series) and CHEN Zhihong 陳志宏 (TV series Qin's Moon 秦時明月之笑闖江湖) is movingly demonstrated in the new end titles, which include B&W pictures of Wan and his team at work on the original.
adamnagysweetmovie 2012 jún. 29. - 12:29:46
A port linkje az alapverzióra mutat:
Az alkotás Wan Laiming, a kínai film és animáció nagymestere, klasszikus alkotásának felújított verziója.