A meg nem értett

Bakancslistához adom
Incompreso
olasz filmdráma, 2002

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A film Florence Montgomery híres regénye alapján készült, amelyet több nyelvre is lefordítottak. "A meg nem értett" című film egy drámai történetet egy apa és fia kapcsolatáról, akik bár szeretik egymást, mégsem képesek kommunikálni, vagy megérteni egymást.
Francesco, a fiú tíz éves. Édesapja csak a munkájának él, de szerencsére van egy gyengéd édesanyja, aki nagyon közel áll a két fiához. Francesco imádja az anyját, és teljesen összeomlik amikor megtudja, hogy az gyógyíthatatlan betegségben szenved. Folyamatosan vitatkozik az apjával, aki bár intelligens ember, de túl elfoglalt ahhoz, hogy figyeljen a fiára. A kapcsolatukon nem javít az sem, hogy Francesco megpróbál elszökni otthonról, és valahogy mindig őt vádolják fiatalabb testvére, Mino csínyjeiért is.
Rettenetesen megviseli anyja halála és szenved attól, hogy édesapja megkéri sógornőjét, hogy költözzön hozzájuk és segítsen neki a két fiú gondozásában. Francesco egyre nehezebbnek és elviselhetetlenebbnek érzi az életet, de egy különleges nap, amit édesapjával tölt, boldoggá teszi, és végre kezdik megérteni egymást. Aztán egy este Francesco látja öccsét, amint kimerészkedik az ugródeszkára egy uszodában - az utolsó pillanatban megmenti a saját testét pajzsként használva, de közben ő végzetes gerincsérülést szenved. Francesco apja, haldokló fia ágyánál döbben rá arra, hogy a fiú mennyire szerette és csodálta őt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
Andrea9 2014 máj. 04. - 18:47:46
Nagyon megható, igazi tartalommal teli film volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!
okezsoke 2013 márc. 29. - 18:45:23
Florence Montgomery: Misunderstood (1869)
Likenice 2010 nov. 25. - 18:18:26
Ez a film fájdalmasan szép.
Mindenkinek szívbõl ajánlom.