A renitens

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar bűnügyi tévéfilmsorozat, vígjátéksorozat, 2024

Értékelés:

109 szavazatból
Szerinted?

Somos Renáta, azaz Reni (Gáspár Kata), egy háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítónőként dolgozik. Egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, így az életvédelmi osztály vezetője, Cseke Anikó őrnagy (Balsai Móni) tanácsadói állást ajánl neki, amit Reni csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét. A kissé kényszeres, szabálykövető Dobler százados (Makranczi Zalán) nehezen tud mit kezdeni a mellé beosztott anarchista Renátával, ami hol komikus, hol drámai jeleneteket szül. A sorozat különálló epizódjaiban ez a furcsa pár egy-egy bűnesetet old meg, miközben Renáta saját ügye — amiért csatlakozott a rendőrséghez — furcsa fordulatot vesz.

A nyomozásban két fiatal, idealista nyomozó, Czirják Imre (Lengyel Benjámin) és Mikes Boglárka (Jeney Luca) van a segítségükre, míg Renit a gyerekek körüli teendőkben a szomszédja, Sanyi bá’ (Mikó István), és két kisebbik gyermekének apja, Roland (Mészáros Béla) segíti.

A francia formátum alapján készült magyar változatot a Paprika Studios fejlesztette és gyártotta, a sorozat showrunnere Móré Annamária.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Somos Renáta
Cseke Anikó őrnagy
Dobler százados
Czirják Imre
Mikes Boglárka
Sanyi bá’

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
King Leonidas ápr. 25. 10:06:34 5/10 Előzmény amiraa_daaa
,,Munkaidőn kívül ment és használt fegyvert, ez volt az eredetibe a baj. A lelőtt valakit munkaidőn kívül verzió már egyszer szerepelt az első évadban" Bocs, de ezen percek óta röhögök :D
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 13:03:43 10/10 Előzmény napraforgó
hát ez volt a francia verzioba, amit leszinkronizáltak németre. Ez a szál van azokban az országokban is amik feldolgozták a sorozatot, de ami a lényege hogy felmentik Doblert és vizsgálat lesz ellene. :D azt hogy most én laikusként inkább büszke lennék Doblerre mint ezt a cirkuszt a nyakába varrni ami jön, ha lesz második évad, az egy más kérdés. itt nem a munkaidő a lényeg hanem hogy jogszerűen használta-e a fegyvert vagy sem. De nyilván mit írnak a forgatókönyvírók.
8/10
napraforgó ápr. 23. 12:45:01 8/10 Előzmény amiraa_daaa
Nem tudom, de szerintem a bűnüldözés, pláne a gyilkossági nyomozás nem olyan dolog, ami munkaidőhöz lenne kötve.
Gondolj bele, mondjuk egy bankrablásnál megölik a pénztárost, meg egy-két ügyfelet, azután a bankrablók elmenekülnek. A rendőrök üldözik őket, majd egyszercsak félreállnak az autójukkal, mondván, hoppá, nekünk most lejárt a munkaidőnk, innentől mi nem intézkedhetünk. Na ne már!

Azt elhiszem, hogy a felettese megdorgálta Doblert, mert az utasításával ellentétesen cselekedett, de azt nem hiszem el, hogy akár a francia sorozatban azért kapott volna ki, mert munkaidőn kívül intézkedett.
Ez cseppet sem lenne logikus. Biztos, hogy jól értesz franciául?
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 12:30:31 10/10 Előzmény napraforgó
Munkaidőn kívül ment és használt fegyvert, ez volt az eredetibe a baj. A lelőtt valakit munkaidőn kívül verzió már egyszer szerepelt az első évadban, (azt nem magyarították át) ( egy-két jelenetet nem dolgoztak át, emiatt egy-két esemény, ami hosszabb távon hatott a főszereplőkre az nem érthető. ( főleg hogy

nemcsak felmentik Doblert hanem ha követik ez eredetit még ellenőrzést is kapnak egy ellenőr /katonanővel , aki végül az új kisfőnőkNŐ lesz, és antiRENIfan, tehát Dobler duplán szarul jár.



lett lényeges de egy meg szerintem érthetetlen. Mert a franciában ez másodjára van Doblerrel, és azért kap felmentést, a magyar verzió kevésbé erőszakos nyilván a besorolása miatt, és alig ábrázol bármit is.
8/10
napraforgó ápr. 23. 12:21:10 8/10 Előzmény amiraa_daaa
Én nem hiszem, hogy egy nyomozótiszt, százados ne tevékenykedhetne "önhatalmúlag", hogy annyira, de annyira kötve van a felettese, az őrnagy (Anikó) utasításának, hogy zárja le az ügyet. Az igazságérzetem azt diktálja, hogy igenis menjen és derítse ki az igazságot és ne érje be annyival, hogy találtak egy bűnbakot, akire ráfogták a gyilkosságot, illetve, aki magára vállalta azt.
Igen, tudom, hogy ténylegesen ő ölte meg azt az albánt, vagy macedont, de hipnózis hatására tette. Kiváncsi vagyok, hogy értékeli ezt a joggyakorlat? Dobler azt mondta a filmben,, hogy emiatt csak felfüggesztett börtönbüntetést kapna. Ez egy érdekes ügy.
Nagy kár, hogy befejezték az elmebeteg, erotomán nő akciójával. egy második évadban talán értékelni fogja a hadbíróság, hogy 5 felfegyverzett bűnöző támadta meg Doblert és Renátát és ő kénytelen volt fegyvert használni, hogy magukat mentse. Normál esetben ez egy tipikus szükséghelyzet.
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 12:18:35 10/10 Előzmény napraforgó
ha követik a második évadát a francia verziónak akkor sokkal nagyobb csavarral indul a második évad, mint gondolnánk/gondolnád :d , ha szeretnéd leírom ide spoilerrel vagy dobj egy mailt. Ha lesz 2. évad ott azért sok új szereplő és sok sok kavarodás lesz. De azért ezt az összecsiszolódással még várnék mert lesz ott még kavarási tényező. Azért még nem írnám hogy összecsiszolódnak :D

amikor az érzelmek majd jobban beleszólnak a dolgokba, azért a Makranczi karaktere valami extra giga pöcs lesz majd a Reni karakterével, vagyis a francia verzióban ez van,

. Hamarosan jön a 4. évad belőle a francia tévében aztán a német tévében is :D és akkor kiderül mennyire durvul még be Dobler eredeti francia verziója, Reni ellen.
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 12:03:56 10/10 Előzmény sita76
a bandaháborús azért érthetetlen szál, mert volt a francia sorozatban az első évadban egy rész amit nem magyarítottak át és úgy nem érthető ez az a bandaháborús történet, és az hogy miért mentette fel Anikó. ( Franciánál volt egy hasonló illegális fegyverhasználata Dobler karakterének és ott Anikó karaktere megfenyegeti hogyha megint lesz egy ilyen, akkor felmenti és hogy az lesz az utolsó neki, és ez érik be az utolsó részre, ahol elvben jogtalanul ( használta és ) és nem munkaidején belül a fegyvert.
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 11:59:15 10/10 Előzmény luci87
Még idegesítőbb volt a karaktere a francia verzióban ( Morgannak hívják Renit ott) Mi kis Falunk XXXL-es fülbevalójával. :D A fülbevalója az kb egy képeslap nagyságú a harmadik évadban. Kata elég jól hozza Reni karakterét, az eredeti inkább idegesítőbb. Főleg hogy 0-24 rágózik és még gazabb műanyagabb ruhákban van. Ott a a Dobler karaktere keményebb Reni francia karakterével, mint itt, és jobban a melójára és a nőire ( vagyis szerencsétlenül végződő kalandjaira) koncentrál. Morgan meg többet pucérkodik, vagyis kevesebb ruha van rajta, mint a magyar verzióban. Az is persze pink és csillám.

a Czirjákot játszó Benji a francia verzióban eléggé szerelmes már Renibe és hát ez okoz majd még galibákat ezt nem látom a magyar verzióban.



Aki tud franciául vagy angolul sok interjú fent van velük yt-on , nagyon szimpatikusak. ( eredeti színészek)
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 11:48:24 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
A vak emberes rész szerintem a 6. volt. Amikor elütötték nem biztos, hogy vak volt , de mondta is hogy hallotta hogy beszélték és hogy hova mentek vissza. ( lagziba) Onnan pedig hogy esküvő és adott időpontnál azért be lehetett lőni, hogy kik lehetettek. Amugy meg látott ő már egy idő után de nem mondta.

A Duna partisnál ( 7. rész) mit nem értesz, mi a kérdés? Ott szerintem az volt, hogy a srácot mivel "bevuduzták" ezért megölte a férfit. Aztán felhívta a rendőrséget és magára hívta.

10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 11:43:02 10/10 Előzmény koperta
szerintem következő évadok jönni fognak ( 4. évadnál tart az eredeti sorozat, májusban debütál)
10/10
amiraa_daaa ápr. 23. 11:42:04 10/10 Előzmény FTamara
Francia sorozat magyar verziója, és mivel kb majdnem fél Europa feldolgozta egy működő stratégiára húzták fel.

hogy összejönnek-e?

a francia verzióban már a közös gyerek jön - vagyis elvileg a Makranczi karakterétől vár gyereket a főszereplő , ez a negyedik évad



mivel a sorozat kvázi eredetire lett minden téren áthúzva ( csak kevesebb és rövidebb fülbevalója van a Kata által megformált Reninek.
10/10
koperta ápr. 21. 21:19:46 10/10
Örülnék, ha készülne következő évad
10/10
offtopic
koperta ápr. 21. 21:17:17 10/10
Tetszik.
10/10
FTamara ápr. 21. 20:20:04 10/10
Az utóbbi idők legigényesebb magyar sorozata. Okos, vicces, Gáspár Kata és Makranczi Zalán zseniális benne

bár annyira tudtam, hogy ezt az egyet el fogják szúrni és össze akarják őket majd hozni

, a többi mellékszereplő is nagyon szuper. Ilyen cliffhangerrel vétek lenne nem folytatni, így nagyon bízom benne, hogy készülni fog 2. évad.
Zahire ápr. 21. 10:28:47
Tetszik a sorozat még akkor is, ha az első részekhez képest Regina egyre hülyébb és idegesítőbb, Sanyi bá' szerintem annyira kell a sorozatba mint ablakos tótnak a hanyattesés ( nem a szlovákokat kívánom bántani ) illetve az utolsó két rész nagyon "Trance" koppintás.
Zahire ápr. 20. 10:28:54 Előzmény Pünkösdi Kató
Amire gondolsz, az a 6.rész.Szerintem onnan, hogy hallja, hogy a két illető esküvői tanú, és azt is, hogy hol lesz az esküvő/hová kell sietniük/ és ez alapján indul el.
Pünkösdi Kató ápr. 14. 15:24:23
A 7. részben, holttest a Duna parton, hogy talált rá a gyilkos a 2 személyre?

vagyis a vak ember, aki újra látott, honnan tudta, hogy kik ütötték el név szerint? Azt mondta, hogy ott hagyták az árokban, semmit nem látott.


8/10
kekval ápr. 11. 16:59:56 8/10
Nekem is tetszik. Persze elrugaszkodik a valóságtól, de érdekesek a bűnügyi történetek és a nyomozás.
Mindenképpen inkább ez, mint a sok butító valóság show-k.
luci87 ápr. 10. 17:28:15 Előzmény Sau Dade
Elég idegesítő,de a történetek miatt érdemes nézni...Gondolom a sorozat eredetijeben is hasonló a karaktere..
Összes hozzászólás