A Rochefort-i hölgyek

Bakancslistához adom
Les Demoiselles de Rochefort
francia musical, 120 perc, 1967

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Rob Hollywood 2019 szept. 30. - 16:17:32 10/10 Előzmény napraforgó
Kedves Napraforgó! :) A '60-as évek Franciaországában - és lassan az akkori nemzetközi film világában - a legtöbben ill. elég sokan tisztában voltak vele, hogy ki is Françoise Dorléac! És akkor még nem úgy ismerték, nem úgy volt a köztudatban, mint Deneuve testvére (egyébként igen, 1 évvel idősebb nővére volt Catherinnak). Pályájuk sokkal inkább indult "fordítva", tehát, hogy Catherine-t lehetett úgy megismerni, mint Françoise húgát, s a színjátszást tekintve ez általában véve is igaznak tekinthető. Catherinnal ellentétben - aki inkább egy újfajta nőideált testesített meg Franciaországban - Françoise tanult, kiválóan képzett színész volt, aki 18 évesen (!) debütált a színházban! A francia színjátszás és mozi hatalmas tehetségeként, ígéreteként volt ismert hazájában már a '60-as évek legelejétől! Akit nagyon gyorsan "elvittek filmezni", s akit - az Ön által is említett "Riói kaland" után - azonnal nemzetközi produkciókba hívtak! (Egyébként valamilyen értelemben már a Riói kaland is az volt, hiszen az amerikai United Artist franciaországi leányvállalata (Les Artistes Associés) által készülhetett el ez a film, s innen is jöttek Françoise további kapcsolatai, lehetőségei)

Françoise borzasztó korai és sajnos rettenetes haláláig - 1967 június 26. -, Catherine nem volt ismertebb vagy népszerűbb a nővérénél Franciaországban (már csak a Riói kaland miatt sem, ami a '60-as évek egyik gigasikere volt Galliában; Catherine abban a korszakban és még nagyon sokáig nem szerepelt ekkora sikerű filmben). Nagyjából és bizonyos értelemben elég párhuzamosan haladt a pályájuk, s Catherine művészneve (anyjuk valódi családi neve) ellenére mindenki tudta róluk, hogy ők a Dorléac-lányok. (Apjuk, Maurice Dorléac szintén sokat foglalkoztatott színházi- és és filmszínész volt. Édesanyjuk, Renée Simonot (eredetileg Deneuve) úgyszintén. Úgyhogy, a lányok sem véletlen kerültek a művészi pályára..., bár Catherine-t nem érdekelte a filmezés, de Françoise noszogatta és rábeszélte.)

Ajánlom figyelmébe ezt az általam szerkesztett oldalt: https://www.facebook.com/francoisedorleachungary/

Üdvözlettel: Rob
u.i.: Nagyon örülök, hogy megemlítette a "Riói kalandot"! Döbbenetemre ezt a filmet nagyon sokan nem ismerik itthon, mégpedig azokból a korosztályokból sem, ahonnan pedig illene, sőt kötelező lenne!


10/10
Rob Hollywood 2019 szept. 30. - 15:06:32 10/10 Előzmény Dalmát
Kedves Dalmát! Nem bukott meg ez a film a bemutatásakor, ez valami félreértés. Hatalmas üzleti világsiker nem lett belőle, de nem bukott meg. Franciaországban másfél millióan beültek rá a moziba, ami a '60-as években - és 1967-ben - még mindig rendben volt. Ebből négyszáz ezren Párizsban látták a filmet, ami szintén nem számított "bukásnak". Külföldi adatokat nem tudok, egyet kivéve. Spanyolországban nagyjából hétszáz ezren fizettek be rá.
Ráadásul nem szabad - nagyon nem! - elfeledkezni a film igen egyedi műfajáról és stílusáról! Mindenképp annak tükrében is nézni kell a számokat, s így tekintve a Dorléac-lányok filmje, akár szép sikernek könyvelhető el!
Üdvözlettel: Rob
Ajánlom figyelmébe ezt az általam szerkesztett oldalt: https://www.facebook.com/francoisedorleachungary/
bbbeva 2018 jan. 16. - 13:47:44
Jan. 23-án 19h- tól vetítjük az Esernyõsben a filmet, Bp. III. Fõ tér 2. Minden filmszeretõt várunk
1/10
DUNAWÖLD 2015 febr. 22. - 23:43:07 1/10
Catherine Deneuve...
Halottakról jót, vagy semmit- megelõzöm.
Hihetetlen, mennyire rajongok S.Loren, G.Lollobrigida, E.Taylor, C.Cardinale, és BB iránt- a sort folytathatnám-
ez a nõ meg, mint a hideglelés- egy üres haltekintetet látok csak.
Meztelen a király, a nõ tehetségtelen, minden mást ráképzel a nézõ.
Egyedül a gyönyörû,muzeális képi világ, ami miatt nézni képes vagyok a filmet.
olahmiki1959 2015 febr. 21. - 15:50:10
Borzasztó volt az a baleset, elolvastam az angol nyelvû wiki-n, - a magyarban csak egy mondatban említik.
Felborult a sportkocsijával, a kocsi kigyulladt, õ pedig nem tudott kimenekülni belõle, és bennégett.
Csak 25 éves volt...
Döbbenet...
napraforgó 2015 febr. 21. - 07:27:38
Szegény Françoise Dorléacnak ez volt az utolsó filmje, mert nem sokkal késõbb meghalt autóbalesetben. Kár, hogy azt sem jelzik, hogy mellesleg Catherine Deneuve édestestvére volt, Csak egy év volt köztük. A magyar közönség A riói kalandból is ismerheti Belmondo partnereként.
olahmiki1959 2015 febr. 21. - 06:02:28
A tv mûsorban: A Rochefort-i kisasszonyok.
Rákattintasz, erre feljön, hogy: A Rochefort-i hölgyek.

Ezt hogy kell érteni?... Egy kattintás alatt "hölgyek" lettek a "kisasszonyokból"???
Nem semmi!.:D (Biztosan tudnak valamit... khm...:)

A tartalomismertetés meg sehol.
Elvitte a cica? Nana!...:)
Meghúzom a bajuszát!...:)

Kíváncsi vagyok a zenére, mert Michel Legrand a zeneszerzõ, akinek az A cherbourgi esernyõk címû zenés játékának néhány betétdalából örökzöld sláger lett, ebbõl viszont én nem emlékszem egyetlen egy maradandó dallamra sem.
Bár lehet, hogy ez csak az én hibám...:)
8/10
Dalmát 2013 okt. 12. - 17:37:22 8/10
Szinte érthetetlen számomra, hogy ez a film a bemutatásakor megbukott. Minden benne van, ami egy könnyed szórakoztató filmhez kell: nagyszerû színészek, remek muzsika, tökéletes látványvilág, humor, szerelem. Nem olyan édes-bús alkotás, mint a Cherbourg-i esernyõk, de Jacques Demy és Michel Legrand ezúttal is élvezetes produkciót hoztak össze.