A sötétség színei

Bakancslistához adom
Satte Farben vor Schwarz
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 82 perc, 2010

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Anita és Fred több mint ötven éve vannak együtt. Boldog házasságban élnek, két felnőtt gyermekük van, az unokájuk pedig az iskolát készül befejezni. Mindketten képtelenek elégedetten visszatekinteni az életükre, úgy gondolják, hogy annak még csak a közepén járnak. Egészen mostanáig titkolták a család előtt, hogy Fred súlyos beteg. Ráadásul most először Fred olyan dolgokat enged meg magának, ami rosszul esik Anitának. Az asszony úgy érzi, hogy egyedül maradt, megkérdőjelezi a kapcsolatukat. Ám egy olyan szerelem, mint az övék, nem érhet így véget.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Xxy92 2016 márc. 13. - 18:57:58
Idén harmadszorra játssza ezt az MTVA! Már azt is felháborítónak tartom, hogy a sok érdektelen-felszínes zenei mûsor mellett hetente másfél óra jut az M2-n filmre, és még akkor is olyat vetítenek, amit három hónap alatt már kétszer leadott a Duna.....
6/10
olahmiki1959 2016 jan. 14. - 04:23:11 6/10
A téma hálás - egy halálosan beteg ember végnapjai, szembenézése az elkerülhetetlennel, - a megvalósítása azonban nagyon felemás.
Német hûvösség, kívülmaradás, drámaiság helyett idõnként vontatottság, a színészi alakítások összességében jók, bár hullámzó színvonalúak.
A vége azonban valóban drámai, egyszerre megható és elgondolkodtató, ráadásul teljesen váratlan. (Nem árulom el...:)
Jobban is meg lehetett volna csinálni, így, - nálam - csak 6 pont.