A szerelem markában

Bakancslistához adom
Playing It Cool
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 85 perc, 2014

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Mi történik olyankor, ha megbíznak egy forgatókönyvírót egy valódi romantikus komédia megírására, de az illető még sosem volt szerelmes? Először is, megpróbálja magát mások helyébe képzelni. Amikor ez nem válik be, akkor ex-barátnőihez fordul, de végül egy jótékonysági esten találkozik egy nővel, aki teljesen leveszi a lábáról. Egy gond van csak: ő már foglalt. Forgatókönyvírónk azonban nem adja fel, és mindent megtesz azért, hogy megtalálja a lányt, akinek még a nevét sem tudja.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
lesilio 2023 jún. 28. - 10:17:35 3/10
Egy tisztességesen összerakott romkom alapvető jellmezője, hogy legalább egy-két (jó esetben több) szereplőt az elkövetett hibái, hülyeségei ellenére empátiával lehet követni. Ez csak akkor működik, ha van valamiféle realitása a lépéseiknek, döntéseiknek. Ez itt nagyon nem jött össze. Van egy "írónk", aki nem tud írni, mert egyáltalán nem érti a világ, az emberek működését (beleértve nyilván önmagát is). Naná, hogy pont az ilyenekből lesznek írók, ahogy a tériszonyosakból meg vadászpilóták... És van a Nő, aki baromira eredeti karakter (ez mondjuk inkább csak az idétlen vihogásában meg a szeszélyes irányváltásaiban nyilvánul meg), ugyanakkor rendkívüli módon konvencionális, sablonkereső - ez is elég irreális így együtt, nemde!?
Maga a sztori sovány és ingatag. Ezt érezhették az "alkotók" (DDD) is, ezért telepakolták az egészet valami agyzsibbasztóan ostoba "pszichologizálással", folyton próbálják elmagyarázni a motívumaikat, de olyan szinten, hogy a lélektanban kicsit is járatos néző világgá fut tőle. Mintha valami ál-értelmiségi önreflektív romkom-paródiát próbáltak volna kiizzadni. De a befejezésnél viszatértek a legsablonosabb romkom-hagyományokhoz, így ez a stratégia is összeomlott.
Sokat emelt volna az élvezhetőségen, ha időnként viccesen feliratozták volna a jeleneteket (ez 2014-ben már menő volt), pl.: "Tudjuk, hogy így csak egy retardált szociopata viselkedik, de enélkül a húzása nélkül mindjárt kifulladna a cselekmény! Különben is nálunk az USA-ban ez a Másnaposok óta nagyon menőnek számít". Vagy: "Igen, jól látod, ötödjére is elsütjük ugyanazt a vizuális poént, de ha egyszer semmi más nem jutott eszünkbe..." Vagy: "Nem a színészeink hibája, hogy kénytelenek ilyen gagyi eszközöket bevetni - ezeket a hiteltelen figurákat senki nem tudná jól eljátszani."
A két főszereplő, de legalább is M. M. remélhetőleg élete legrosszabb döntéseként fog emlékezni arra, hogy elvállalta ezt a filmet.
1/10
Kaily 2023 máj. 27. - 21:27:20 1/10
Borzasztó film volt számomra, szenvedés az elejétől a végéig… Semmi értelme.
Spoiler következik:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
A főszereplő férfi az igaz szerelmet keresi, és egy gyermekkori trauma miatt nem bízik a nőkben. Erre pont egy olyan nőbe szeret bele aki menyasszony, és aki megcsalja a vőlegényét vele… De persze ebben a nőben lehet bízni és szeretni :D
6/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 21. - 23:05:48 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, a főszereplőknek jól állt a szerep. Chris E.-Michelle M. jó páros volt, összeillettek. A szinkron tetszett (kivéve Pikali Gerda hangja Michelle M. magyar hangjaként, szerintem Németh Borbála hangja jobban illik hozzá). A film vége kiszámítható.
7/10
dandelion83 2019 júl. 21. - 12:34:06 7/10
A történet ismerős, kiszámítható, de volt benne valami eredetiség, ami magával ragadott. A szereplők nagyon szerethetőek. Chris Evansnek jól állt ez a szerep, Michelle Monaghant nagyon szeretem, olyan természetes. Jók voltak együtt. Lekötött, néhány poén is volt benne, és azért egy kis tanulságot is kaptunk. Nekem tetszett.
6/10
csvkata 2016 febr. 08. - 17:45:02 6/10
A Playing it Cool címû romantikus vígjáték egy fiatal íróról szól, aki talán a világ legszkeptikusabb embere - már ami a szerelem létezését illeti. A forgatókönyvírással foglalkozó srác éppen egy szerelemmel átitatott romantikus film script-jén dolgozik, de elakadt a történetírással. Egy nap azonban találkozik egy lánnyal, aki rabul ejti szívét. A probléma csupán az, hogy a lánynak barátja van. A kölcsönös szimpátia jegyében a lány felajánlja barátságát az írópalántának...