A szivárványvarázsló

Bakancslistához adom
The Rainbowmaker
finn-grúz-holland-német-olasz romantikus film, 92 perc, 2008

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Meseszerű, szimbólumokkal átszőtt, szép film. Nagyapa fiatal korában néhány évet ártatlanul a börtönben töltött. Szabadulása után korábbi élete romokban: felesége összeállt egy cirkuszi erőművésszel, gyermekei pedig nem hiszik el, hogy ő az apjuk. Visszavonul, s csak a természet mély törvényeit figyeli. Mígnem egy napon különös képességet fedez fel magában: meg tudja változtatni az időjárást, sőt, szivárványt is tud az égre varázsolni...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
marxengelszleninsz 2015 jan. 06. - 16:10:35 3/10
Fárasztó egy mese ez.. többször bele kellett tekerni, hogy a végére érjek, bár a film megtekintésével sokat nem nyertem így sem.
A port leírásának gyakorlatilag köze nincs a valódi történethez. Nem a nagypapa volt börtönben hanem a fia, aki viszont szabadulása után nem vonul vissza, hanem dolgozik tovább, azon felül nem figyel semmiféle "mély természeti törvényeket". "Elhunyt Hölgy" nincs a történetben, csak Halál Hölgy (de ez a feltûnését követõ elsõ pillanatban világossá válik).

Hosszú kritikát írni errõl a filmrõl nincs értelme, mert nem tartalmaz olyan mélységeket, amelyet érdemben tárgyalni lehetne. A film mondanivalója (ha van neki ilyen egyáltalán) banális, a karakterek kétdimenziósak, a cselekmény elnagyolt, a végkifejlet szánalmas.
Sajnos ez a mese címét meghazudtolóan szürkére és érdektelenre sikeredett.