A Winslow fiú

Bakancslistához adom
The Winslow Boy
amerikai filmdráma, 100 perc, 1999

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Történelmi dráma egy század eleji előkelő család viharos éveiről. Ronnie Winslow-t kicsapják a tengerészeti akadémiáról egy lopási ügy miatt. Édesapja kényes igyekezettel próbálja megmenteni a család becsületét. A legjobb ügyvédeket fogadja fia mellé. Az újságok tele vannak a családról szóló híresztelésekkel, ráadásul lányuk jövendőbeli házassági tervei is zátonyra futnak. Az apa egészsége megrendül a gondok súlya alatt, veszélybe kerülhet mindannyiuk jövője. A kötelékek megmentésének érdekében gyökeres változtatásokra van szükség. Ki vállalja végre az elavult hagyományokkal való szakítást?

Stáblista:

Szereplők

Arthur Winslow
Sir Robert Morton
Grace Winslow
Dickie Winslow

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Jim Hacker febr. 08. 15:44:14 10/10
Érdekes történet mondanivalóval. A legtöbb jelenet a családon belül zajlik: apa, anya és három gyerek, mégis minden egyéb szereplő fontos. Kiváló alakítások végig, a helyszínek és a kor hangulata is megfogtak. Egyetlen érintés, simogatás nincs a filmben, mindössze egy csók, az érzelmek egyéb kifejezése az ami izgalmas volt a számomra.

A Winslow lány elkötelezett szüfrazsett, az ügyvéd Sir Robert igazi konzervatív, hűvös karakter és mégis...
Lélekemelő, szívmelengető film magasztos és sejtelmes befejezéssel.

Bigfic 2015 jan. 19. - 08:17:35
*** spoiler ***
Most akkor Sir Robert és a Winslow lány "összejöttek" ? Ezt fontos lenne tudnom :)
A végén nekem úgy tûnt, hogy kokettáltak egymásnak és Sir Robert tett is olyan kijelentést, hogy ha azt hiszi a hölgy, hogy nem találkoznak többé, akkor nagyon nem ismeri a férfiakat.
Marianyu 2014 dec. 29. - 23:18:31
Nagyon tetszett!
stainw 2014 dec. 29. - 21:27:43 Előzmény tamast2
Tévedés, nem pénzért adja férjhez, hanem biztonságban akarja tudni lányát - ezért megkérdezi a leendõ võt, mennyi a jövedelme. 2. A lányoknak abban korban hozomány is járt, ami a filmben a võ 2 évi jövedelmével ért fel. Tehát nem pénzért adta oda.
4/10
tamast2 2012 aug. 02. - 17:50:07 4/10
Ez valami paródia? Az apa pénzért adja férjhez a lányát, de az unoka, ha ellop egy bélyeget összedõl a világ, csorba esett az apa és a család becsületén :-)
Folgore 2012 jan. 24. - 19:16:14
Kár, hogy nincs folytatása: "A Winslow lány". A téma pedig kínálja magát. A két fõszereplõ megérdemelt volna egy jutalomjátékot ezért a filmért.
bluebird 2006 aug. 23. - 05:49:01
Talán egy kicsit a történelmi eseményekkel való megtámogatottságot hiányoltam (pl milyen háborúba is készül John, kinek a miniszterelnöksége alatt játszódnak az események...., stb.) De amit leírtál igaz!
thelynx 2006 aug. 22. - 17:23:58
Hm, ez jól hangzik. A film leírása alapján is erre számítok, megnézem.
Folgore 2006 aug. 22. - 16:48:09
Szép film. Nincs elbonyolítva, nincs felpörgetve, csak lazán, nyugodtan zajlanak a történések (bizonyára sokan unalmasnak találnák). Semmi hatásvadászat, semmi harsányság. De azért benne van minden, ami kell (ja, bocs, szex és lövöldözés nincs - viszont van érzékiség, és van erkölcsi feszültség). Ajánlom mindenkinek, aki szereti a színházi hangulatot.
Digitális Hold-ugrás két hét alatt - Mi lesz a startupokkal?
Digitális Hold-ugrás két hét alatt - Mi lesz a startupokkal?

Gondolatébresztő beszélgetés április 7-én, kedden 14 órától!