Agatha Christie's Hjerson

Bakancslistához adom
Agatha Christies Hjerson
svéd krimi-dráma, misztikus sorozat, 44 perc, 2021

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Modern, Agatha Christie világából kivált sorozat Sven Hjersonról, az egykor nagyhírű bűnügyi profilkészítőről és egy producerről, aki őt sztárrá avató bűnügyi show-t tervez.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Verkaland 2023 nov. 16. - 01:56:02 7/10 Előzmény EGERVADASZ
Azért nem tudtad beazonosítani, mert nem létezett Sven Hjerson, mint szereplő, Agatha Christie regényeiben, azaz a történetekben :) Csupán a nyomozások alatt többször Poirot társaként szegődő Ariadne Oliver (akit a szerző magáról mintázott) krimiírónő nyomozója volt a saját regényeiben. Amolyan könyvbéli-spin-off ez :D
Kicsit fura a sorozat is, bár ugye svéd, a Híd után semmin nem csodálkozom. Viccesre próbálták venni, néhol inkább idegesítő. A szereplők nem olyan reakciókat mutatnak, amit várunk. Gondolom még 1 évad után bele lehet szokni. Jó, hogy külön vezetik Hjerson életének történetét a valós időben játszódó nyomozásokkal. Kicsit nagyvonalúan kezelik a gyilkossági ügyek felgöngyölítését, kétlem hogy ennyire könnyű lenne beleavatkozni a rendőrség munkájába, de a páros jó együtt, amikor nyomoz. Összességében viszont inkább a saját életbeli problémáik húzzák vissza őket, ettől kevésbé gördülékeny a sorozat. Viszont a kötelező zsáner elemek megvannak benne, amit lehet szeretni. Én nézném a következő évadot is.
10/10
EGERVADASZ 2022 máj. 29. - 18:48:51 10/10
Jó hangulati és képi világ. Könnyű hangvételű krimisorozat, helyenként iróniával. A szereplők kedvesek a maguk különcségével. A svéd feldolgozás kuriózumnak számít az Agatha Christie feldolgozások közt. Igaz, hogy nem tudtam beazonosítani a részeket az eredeti történetekkel, de nekem így is nagyon tetszik ez a sorozat.
kybuck 2022 ápr. 10. - 22:31:40
Az első epizód olyan volt, mintha egy skandináv Gyilkos sorokat néznék, ami ma már kissé ódivatú lehet, de mivel azt kedveltem – ahogy a Q-ügyosztály ügyeit is –, így adok esélyt a következő, egyelőre kettő (dupla)részeknek is.
4/10
Horvathzsu.hu 2022 ápr. 07. - 22:00:41 4/10
Ritkán látni ilyen a gagyi krimit ilyen ellenszenves szereplőkkel!