Alacsonyan Afrika felett

Bakancslistához adom
African Megaflyover
amerikai dokumentumfilm

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A film napjaink egyik legambiciózusabb - és egyben leglátványosabb - természetvédelmi célú expedícióját mutatja be, melynek résztvevői nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy egy kisrepülőgépen alacsonyan suhanva légifelvételek tízezreit készítik az afrikai tájról, feltérképezvén a kontinens legsérülékenyebb élőhelyeit. Terveik szerint a földrész legdélebbi csücskéről indulnak, és Marokkóban fejezik be a kalandos utazást, melynek hét hónapja alatt húsz ország természeti állapotáról készítenek látleletet. Az expedíció vezetőjét, a legendás Dr. Mike Fay-t semmilyen szempontból sem lehet a "hétköznapi tudósok" közé sorolni: elhivatottsága okán egyesek David Livingstone-hoz hasonlítják, mások szerint viszont bogarai miatt egyszerűen lehetetlen vele együtt dolgozni...
Hogy kinek van igaza, Afrika felett talán majd kiderül, az viszont már most sokat elárul természetszeretetéről, hogy egy sátorban lakik Washington állam közepén.

Hozzászólások

Szerinted?
Novigrad 2008 nov. 22. - 14:53:53
Sajnos nem tudtam megnézni! Kérem, ha lehet ismételjék meg mégegyszer! Dél-Afrikában jártam 2002-ben, azóta minden, Afrikával kapcsolatos filmet szeretnék megnézni!
Mindenkinek ajánlom ezt a filmet is, csodálatos tájak és csodálatos élõvilág, az ottani emberekkel együtt!
Kösz és üdv: Nagy László Keszthelyrõl