Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Bárhová is mész

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Wohin du auch gehst
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Sabrina Wellington szállodatulajdonos Cornwallban. A hotelt férje két évvel ezelőtt bekövetkezett halálos balesete óta egyedül vezeti. Sabrina nem túlságosan rátermett üzletasszony, így a szálloda rövidesen csőd közeli helyzetbe kerül. Kétségbeesetten nézi az elhunyt férjével közös képet - drágám, nélküled nem boldogulok - és ekkor belép hozzá a komornyik, Mr. Paddington a kertész, és kérné Mrs. Wellingtontól a havi esedékes bérét, jelenti Paddy. Egy személy, tudna Sabrinán segíteni, mégpedig az édesanyja, Tilda. Viszont Sabrina évek óta mereven elutasít az anyjával minden kapcsolatot. Még egy utolsó kísérlet tesz, amivel próbálkozhatna a pénzügyi csőd ellen, elmegy Londonba, szeretne Mr. Harrdinggal a bankügyi tanácsadójával beszélni. Megígéri Paddynek, pénz nélkül semmiképp sem tér vissza.

Lisa Moore Londonban megelégedetten hajt az ügyvédi irodába, kocsijában díszes 37. születésnapi tortával, ugyanis szerelmes Vince Stevens ügyvédbe, aki bizony nem viszonozza az érzelmeit. Isabel, ugyanis ahogy a születésnapi köszöntőn is kiderül, úgyszólván már Vince jegyese. Csalódottan és felháborodottan azonnal felmond Lisa az ügyvédi irodában. Nagyon is elégedetlen az életével és legszívesebben azonnal kiszállna mindenből.

Lady Tilla Brown kijön az orvosi rendelőből és a komornyikja megkérdezi, hova viheti a miladyt haza, vagy talán Padstow-ba? És valóban Padstow-ba mennek, ahol a Paddy, a komornyik azt gondolja szállodai vendég érkezett, pedig Tilla a lányát, Sabrinát keresi, aki Londonba utazott.

Útközben bekövetkezik egy baleset, amelynek részese egy másik fiatal nő is. Mint ahogy kiderül, Sabrina gyerekkori barátnőjéről van szó, Lisáról. Évek óta nem látták egymást. Lisa annak idején egy boldogtalan szerelem miatt Londonba ment, azaz menekült, de ott sem talált rá a remélt boldogság. És az életből nem lehet csak úgy kiszállni… Spontán úgy dönt a két barátnő, az életükben rövid időre szerepet cserélnek egymással. Lisa megy el Cornwallba és átveszi Sabrina állását, a hotel vezetését. Sabrina pedig beköltözik Lisa londoni lakásába és megpróbál valami munkalehetőség után nézni. A csere mindkettőjük életét totál feje tetejére állítja. Lisa természetesen értesíti Paddington, hogy átmenetileg a barátnője fogja őt a hotelben helyettesíteni.

Az ügyvédi irodában pedig teljes a káosz, a fejetlenség, amin Vince egyáltalán nem tud úrrá lenni. Így utolsó ötletként felkeresi Lisát az otthonában, de persze Sandra nyit neki ajtót. Az ügyvéd arrogáns fellépése alapján Sandra azonnal rájön, a férfi valójában Vince, Lisa főnöke. Padstow-ban, a szállodában pedig Lisa ügyes üzletpolitikájának köszönhetően - kereslet kínálat határozza meg az árat üzletpolitikával egyre jövedelmezőbbé teszi a szállót, és minden kedvezően alakul, Paddington nagy-nagy meglepetésére.

Az ügyvédi irodában pedig Vince közli Isabellel, a születésnapi parti az tegnap volt, ma az irodában kizárólag a hivatali ügyekkel kíván foglalkozni, és kezébe veszi a Blumenthal kontra Blumenthal aktát és tudomásul veszi Isabel távozását. Közben Sabrinának sincs nagyobb sikere Mr. Hardingnál, a szálloda nem jövedelmező, Mrs. Wellington pedig tolmács-fordítóként az üzleti életben nem jártas, újabb kölcsönről nem lehet már szó, miért nem fordul az édesanyjához… És a szállodában is sokasodnak a gondok, az ágyneműcsere már gondot okoz, hiszen a mosodának is tartoznak. Lisa elmegy a mosodában, és igazán nagyon meglepődik, Bob Makenzie-vel találkozik, az egykori szerelmével, aki miatt menekült el annak idején Londonba…

Mr. Harding felkeresi lady Tillát és tájékoztatja, a lánya kölcsönkérelemmel volt nála, de a szálloda továbbra sem megy jól, a helyszínen megbízható embere van, aki erről folyamatosan tájékoztatja. Közben Sabrina elzálogosítja a széfben őrzött ékszereit, amiről tájékoztatja is Lisát. Lisa pedig kideríti, a hotel körül, pontosabban az átutalások körül valami nagyon nincs rendben… Sabrinánál pedig megjelenik Vince egy csokor virággal, elnézést kér a modortalanságáért és úgy tűnik a tengernyi bonyodalom részben Londonban, részben Padstow-ban minden személy számára meghozza végre az annyira remélt boldogságot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
RedTiger 2021 jún. 17. - 11:59:07 9/10 Előzmény grosz_i
Semmi baj, a filmet ma fogom megnézni és a tartalom ismeretében biztosan jobban fogom tudni követni :)
9/10
grosz_i 2020 nov. 18. - 19:45:22 9/10
Kedves Tiger Girl, bíztam benne, hogy a prompt kiegészítésemet csak-csak hasznosnak találja majd, valamint a kusza, szövevényes történet (ismertetve a filmnek megfelelő kronológiában), a leegyszerűsített történettel kiegészítve elnyeri a tetszését, hátha nem, akkor nem.
Üdvözlettel, grosz_i
9/10
RedTiger 2020 nov. 17. - 19:13:56 9/10 Előzmény grosz_i
Elvesztettem a fonalat...pedig mindig nagy élvezettel olvasom a tartalmakat amiket megosztassz :)